registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Blogs

Prettige kerstdagen

/~nieuws/pics/kerst15.jpg

Het geld en V&D

We hebben het allemaal gehoord of gelezen: V&D dreigt onder te gaan. Onze regionale krant kopt: 'Trieste kerst in de binnenstad'. Natuurlijk vraag je je af: hoe zou het komen?
Eén van de oorzaken lijkt mij dat dit warenhuis niet gedragen werd door ondernemers die met hart en ziel een winkel opgezet en uitgebouwd hebben, maar door pure geldschieters, investeerders die geen enkele binding hebben met het product dat het bedrijf levert, maar louter gebrand zijn op financieel rendement.

Jamsessie

/~nieuws/pics/osje.jpg

Zondag 20 dec 14:00 uur: koor CAMUS vanaf 15:00 uur 'Kempenjazz'

Een onderschatte dichter

Omdat ik me de laatste tijd ook enigszins bezighoud met dichters die schreven in een Brabants dialect - zoals de Tilburgse pater Piet Heerkens en de Eindhovense Lodewijk van Woensel - kwam ik toevallig ook weer op het spoor van Bernard van Meurs. Hij werd in 1835 in Nijmegen geboren, was priester, leraar en zielzorger, op het laatst in Rotterdam, en stierf daar in 1915, dus precies 100 jaar geleden. Hij dichtte niet in het Brabants, maar in het Gelders, om precies te zijn in het Betuws. Misschien kent u nog wel uit uw schooljaren, net als ik, het korte maar o zo aangrijpende gedicht uit zijn bundel Kriekende Kriekske.

Warme kerst in Eindhoven?

/~gerrit16/images/logo.jpg

Als ik een beetje rondstruin op internet langs de verschillende weersites, dan verwachten ze vrijwel allemaal een (extreem) warme kerst.
Dat zou best wel eens kunnen want december is tot nu toe relatief heel erg warm geweest.

jazzavond bij Jazzpodium De Gouden Bal

/~nieuws/pics/jazzgbal.jpg

Donderdag 10 dec is er weer een jazzavond bij Jazzpodium De Gouden Bal. We hebben dan Mollies Jazz Bunch te gast. Dit is een orkest uit de omgeving van Breda. Ze spelen traditionele jazz en hebben als inspiratie de muziek van Sam Morgan's Jazz Band (1927).

Supergewone pleegouders gevraagd

/~nieuws/pics/Robinzoektpleegouders.jpg

Robin vraagt die niet voor zichzelf maar voor de 12-jarige Demi die af en toe een weekend wil logeren. Demi is een actieve en creatieve 12-jarige meid. Ze houdt van zingen en van dieren. Ze turnt en voetballen vindt ze ook leuk. Ze woont met haar moeder en oudere zusje in Eindhoven. Haar moeder staat alleen voor de opvoeding van haar twee dochters en heeft geen netwerk waarop ze kan terugvallen.

Weerhistorie : November 2015 in de regio Eindhoven.

/~gerrit16/images/logo.jpg

De afgelopen novembermaand kan voor onze regio samengevat worden tot warm, nat en winderig. Wat de zonuren betreft was het net iets meer dan normaal maar heel spectaculair was dat niet.

De ijssporter, de sigaar en de eigen doos

Vandaag viel mijn oog op berichten in de media over ProRail. Staatssecretaris Sharon Dijksma, de kersverse opvolger van Wilma Mansveld, constateert twee misstanden: 1) ProRail geeft de beschikbare euro's voor noodzakelijke onderhoud van het spoor niet uit en 2) bij grote verbouwingen van stations lopen de kosten enorm uit de ProRail-hand. In Eindhoven wijkt de situatie nauwelijks af, ook zonder tussenkomst van ProRail.

Het wordt tijd dat de kussens in Den Haag eens flink opgeschud worden.

Terwijl minister Bussemaker jeremieert over te weinig topvrouwen in het Nederlandse bedrijfsleven en dreigt met een quotum, gaat thuiszorgorganisatie TSN waarschijnlijk 10.000 of meer laagbetaalde vrouwen op straat zetten, omdat het kabinet waar Bussemaker deel van uitmaakt, de gemeenten veel te weinig geld gegeven heeft om thuiszorgwerksters een fatsoenlijk loon te betalen.

Vrijdag 25 november 2005, complete chaos!

/~gerrit16/images/logo.jpg

Vrijdag 25 november 2005 is een zeer bijzondere dag in de Nederlandse weergeschiedenis.
Het stormde aan de kust en in het binnenland sneeuwde het lange tijd.

Weerhistorie : De vroegste koudegolf begon op 3 december.

/~gerrit16/images/logo.jpg

Een koude golf is een periode van tenminste 5 aaneengesloten etmalen waarin de temperatuur niet boven nul uitkomt.

Verstaanbaarheid raadsleden Veldhoven

Vanavond had ik reden en gelegenheid om via mijn computer de oordeelsvormende vergadering van de Veldhovense gemeenteraad te volgen. Waar het over ging ga ik hier en nu niet bespreken. Wel wil ik iets zeggen over wat voor een toeschouwer annex toehoorder erg belangrijk is: zijn de sprekers die namens ons in de raad het woord voeren, ook via beeldscherm en hoofdtelefoon goed te verstaan?

Peter Kentie had alle aandacht.

/~nieuws/pics/pkentie5465.jpg

Peter had een aandachtig gehoor tijdens zijn presentatie over hoe internet en sociale media ingezet kunnen worden voor de promotie van Eindhoven. Als je al niet van je stad hield dan zou je hierna helemaal voor Eindhoven gevallen zijn. We hadden dan wel weinig mooie oude gebouwen maar in Eindhoven was altijd wel iets nieuws of verrassends te zien.

zondag 22 november 2015 13:00 uur Vredesmars in Eindhoven voor alle terreurslachtoffers

Eindhoven krijgt een vredesmars naar aanleiding van de terroristische aanslagen in Parijs. De mars is een burgerinitiatief van de bewonersbeweging ‘Vrienden van Vrede & Vriendschap’ Eindhoven. “De beelden van de gebeurtenissen in Parijs staan op ons netvlies gebrand. We willen de nabestaanden graag een hart onder de riem steken. Maar dit geldt natuurlijk voor alle slachtoffers van terreur en oorlogsgeweld.
XML-feed