registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Blogs

20 Maart wederom literair open podium van de PoezieClub Eindhoven

grimlachend
als de tuinkabouter

Interview in Groot Eindhoven bekendheid G1000Eindhoven neemt toe!

/~nieuws/pics/klIVgrootEHV.jpg

In Groot Eindhoven van Woensdag 9 maart is een interview te vinden over onze Eindhovense G1000. Help mee als vrijwilliger of help mee om onze G1000-EindhovenTOP in jouw omgeving bekend te maken. Ook op die manier draag je bij om er een succes van te maken. Voor een leesbare versie van bovenstaande afbeelding klik op www.dse.nl/~nieuws/IVgrootEHV.jpg

Expositie ‘Een beeldschone aanklacht” in de Kruisruimte 19 tot 28 maart

/~nieuws/pics/kek40coll.jpg

De Kruisruimte is gelegen aan de Generaal Bothastraat 7E 5642 NJ Eindhoven
Deze tentoonstelling is een initiatief van de Stichting KEK-040! Meer dan 50 kunstenaars uit de regio Eindhoven doen mee aan deze salon-expositie.

Weerhistorie : De winter van 2015 / 2016 (dec., jan., feb.) in de regio Eindhoven.

/~gerrit16/images/logo.jpg

De winter van 2016 (dec.2015 t/m feb.2016) gaat de boeken in als een als een zeer zachte winter.
Als we kijken naar de gemiddelde wintertemperatuur dan is deze winter, in onze regio, even "warm" als de winter van 2007.

20 maart 2016 aanvang 10:00 uur een rommelmarkt in “Orka” aan de Broekakkerseweg 1

/~nieuws/pics/musicalpwiu.jpg

Om de musical van het projectkoor WIU te financieren wordt er 20 maart 2016 van 10:00 tot 16:00 uur een bijzondere rommelmarkt gehouden in Activiteitencentrum “Orka” aan de Broekakkerseweg 1 . Kom kijken en kopen daarmee steun je ons om van onze musical een succes te maken. Het koor is nu volop bezig met het instuderen van zang en spel om er straks in oktober een geweldig uitvoering van te maken.

G1000 Eindhoven gaat van mei naar ZATERDAG 25 JUNI

Ons beursgebouw waar het gaat plaats vinden -  foto: Rien Valk

Ons beursgebouw waar het gaat plaats vinden - foto: Rien Valk

Waarom? We hebben meer tijd genomen om onze droom waar te maken. We willen er alles aan doen om die duizend mensen ook echt bij elkaar te krijgen. Met alles wat er nodig is om succesvol samen in dialoog over de toekomst van Eindhoven te praten. Dat wordt onze uitdaging aan de inwoners van Eindhoven en aan ons zelf! De G1000 Nijmegen vrijwilligers zijn er in geslaagd om 700 deelnemers bij elkaar te krijgen, maar wij willen gaan voor 1000!

Stam + De Koning en gemeente Eindhoven bundelen krachten voor Sociaal Ondernemen

/~nieuws/pics/ehvStamK.jpg

Stam + De Koning biedt Eindhovenaren met een afstand tot de arbeidsmarkt een duurzame baan. Het gaat om een baan bij projecten in Eindhoven. Hierover is een convenant gesloten met de gemeente Eindhoven De ondertekening van het convenant, door wethouder Staf Depla van Economie en Arbeidsmarkt en de directeur van Stam + De Koning, Arno van Tilburg vond woensdagmiddag plaats op het bouwterrein van het voormalige kantoor van Philips Lighting.

Weerhistorie : Februari 2016 in de regio Eindhoven.

/~gerrit16/images/logo.jpg

Februari 2016 is ook al weer verleden tijd en we zijn begonnen aan de eerste lentemaand van 2016.
Februari 2016 is kort samen te vatten als "Zacht, nat, zonnig en winderig".

Zondag 6 Maart Konsjerto in Arno's Theater aan de Kalverstraat

/~nieuws/pics/konsjert03.jpg

In het gezelligste theatertje van Eindhoven beleeft clown Arno Huibers samen met Paul van der Heijden en Gerard Luijkenaar nieuwe avonturen. In een hilarische muzikale theatervoorstelling worstelen drie mannen zich door hun repertoire van Schubert tot Leoncavallo tot Bill Haley.

De gevoelige snaar

/~nieuws/pics/gitr.jpg

Toevallig een ventje in uw omgeving, zo'n jochie van een jaar of 12? Zo'n knulleke dat soms wat worstelt met het ingewikkelde karakter dat het aardse bestaan kan karakteriseren? Wel, ik kan erover meepraten. Dat wil zeggen: tot voor kort kon ik dat.

Ons oude Philipsfabriekje via Lighting "Demlab" en Kunstlicht in de Kunst naar Philipsmuseum

It all begins with light * foto:Rien Valk

It all begins with light * foto:Rien Valk

Voor de oplevering van Kunstlicht in de kunst rond 2003 had ik het hele licht concept nog vast gelegd voor een artikel in International Lichting Review van Philips Lighting. Maar naar het huidige Philipsmuseum was ik nog niet geweest. Daar is afgelopen zaterdag verandering in gekomen. Bij de gezamenlijke verjaardag van Iris de Rooij en museummedewerker Frans Hupjé die dat in het Philipsmuseum op een originele manier vierde ben ik er weer geweest. Een feest van herkenning, maar ook wat is ons "demlab" veranderd!

1 maart G1000eindhoven nodigt jou uit in Wijkcentrum Zuidwester

/~nieuws/pics/zwsmal2656.jpg

Een dialoog over de toekomst met 100 werkgevers, 100 vrijdenkers, 50 politici, 50 ambtenaren, en 700 willekeurige uitgelote Eindhovenaren, dat is de G1000EindhovenTop. Op weg naar een vernieuwde vorm van democratie en communicatie tussen inwoners en hun bestuur. Daarbij kunnen we uw hulp gebruiken!

29 Februari 2016, een extra dag!

/~gerrit16/images/logo.jpg

Het jaar 2016, is een schrikkeljaar en geeft ons dus een extra dag.
Deze extra dag is a.s. maandag 29 februari.
Ik ben eens in het archief gedoken en heb gekeken naar het weer op deze 29e februari.

Lezersreactie op het internet. Storend of niet?

Omroep Brabant heeft op haar website een oproep geplaatst om kort mee te doen aan een enquête. De Brabantse nieuwszender wil aan de hand van de antwoorden nader bepalen hoe om te gaan met de reactiemogelijkheid onder digitale nieuwsberichten. Zelf ben ik voorstander van een wat ruimere reactiemogelijkheid zoals op omroepbrabant.nl of voorheen op ed.nl (Eindhovens Dagblad). Als lezer kun je daardoor soms meer te weten komen van de achtergrond van een ogenschijnlijk eenvoudig nieuwsbericht.

Een echtscheiding leidt tot slechtere schoolprestaties van kinderen. Waar of niet?

Ik denk dat ik met bovenstaande zin meteen al een aantal lezers tegen de haren in strijk. Logisch: het is een ongenuanceerde stelling die ook nog eens alle kinderen van alle gescheiden ouderparen over één kam scheert. En dat is natuurlijk onterecht. Al is het jarenlang wel een breedgedragen uitgangspunt geweest. De ommezwaai die zich uiteindelijk voordeed was gebaseerd op onderzoek waarin men deze kindergroep ging vergelijken met kinderen uit gezinnen waar paps en mams weliswaar bij elkaar waren, maar het binnen het ouderpaar niet lekker liep. Zo bleek niet een scheiding, maar de emotionele onbalans in de thuissituatie de grootste factor.
XML-feed