registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Portal-blog van rienvalk

Exposities in de regio

/~nieuws/pics/msexponuenen.jpg

Marianne Schellekens exposeert van 6 maart t/m 1 juni 2014 in het Medisch Centrum Aan de Berg met ‘Wereldportretjes’.

De leukste school in Eindhoven?

/~nieuws/pics/lschool.jpg

Hebben we binnenkort de leukste school van Nederland binnen onze stadsgrenzen? Het Augustinianum behoort nu al tot de eerste vijf.

DSE zoekt!

/~nieuws/pics/dsezoekt.jpg

DSE zoekt naar dichters, columnisten, schrijvers, fotografen, zangers, app-bouwers, film recensenten, programmeurs en andere talentvolle creatievelingen. Op onze homepage bieden we je de kans om jouw talenten te tonen aan een breed publiek. DSE wordt zo'n 8000 tot 10000 keer per dag bekeken en razendsnel door Google geïndexeerd. Meer weten? Stuur een mailtje naar dse.redactie. Om spam te voorkomen moet dat natuurlijk aangevuld worden met atdse.nl.

Heb je onze DSE enquête al ingevuld?

/~nieuws/pics/enq1.jpg

592 DSE bewoners gingen jullie voor. Het doet ons goed dat zo'n groot aantal de moeite heeft genomen om de enquête in te vullen. Nog niet ingevuld? Doe dat dan alsnog! Lees de mail van het bestuur klik op de link en help mee onze digitale stad nog beter te maken.

23 maart Kleurrijk Festival Eindhoven

/~nieuws/pics/klrijkfestiv.jpg

Het jaarlijks festival van Kleurrijke Stad Eindhoven vindt plaats in de Hub aan de Vestdijk 25 te Eindhoven. Verschillende organisaties werken mee. Zoals: C.L.O., 't Indisch Atelier, Koerdische Culturele Ver., Indigo Wereld, Afghaanse Ver., Iraanse Ver., OVAA, de Hub, Pools Ver. ev.a.

Stemmen voor de gemeenteraad

/~nieuws/pics/verkiezing2014.jpg

We kunnen weer kiezen wie er ons voor de komende vier jaar mogen vertegenwoordigen in de Eindhovense gemeenteraad. Sommigen gezichten zijn al bekend, anderen zijn nieuw of zijn na een vruchtloze poging om gekozen te worden van partij naar partij gewisseld om het opnieuw te proberen. Je kunt de lijsttrekkers allemaal bekijken en beluisteren,

Eindhoven carnavalsoptocht 2014

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk

De traditionele Eindhovense carnavalsoptocht is voor het grootste deel droog verlopen en zoals gebruikelijk duurde het lekker lang met gaten voordat hij voorbij was. Zouden er in de oude carnavals plaatsen zoals Den Bosch, Venlo en Maastricht ook zoveel gaten vallen met zo nu en dan stilstand? Hieronder een kleine impressie.

Hoeveel beter en gezonder is biologisch eten?

/~nieuws/pics/bio.jpg

Los van de verwisselschandalen met paardenvlees en "normale" groenten die als biologisch geteeld verkocht werden, ben ik altijd al sceptisch geweest als het over biologisch voedsel ging. Ik vrees dat het etiket biologisch ook vaak misbruikt is om een product wat duurder te kunnen verkopen. Voor diegene die daar wat meer over willen weten is het de moeite waard om op de onderstaande link te klikken.

Rijk worden met een app?

/~nieuws/pics/appehv.jpg

WhatsApp is aan Facebook verkocht voor 13,8 miljard Euro! Bert Wagendorp schreef in de Volkskrant: "Zo tik je niets vermoedend een berichtje zo ben je een melkkoe" Een vriend van mij uit de randstad maakte recent de app "huurmijnkamer" Komen er uit onze slimste regio ook veel apps vandaan? Dat zou toch wel het geval moeten zijn? Ik zou daar op DSE wel eens een overzicht van willen zien. Misschien kan MADlab, die op 28 februari weer een congres organiseert in het Eindhovense stadhuis, daar meer over vertellen?

IT beveiliging Eindhoven in orde?

Volgens de laatste berichtgeving hebben de hackers niet echt in kunnen breken. Nu is het wachten op iemand die hier op onze homepage wat meer over deze middag kan vertellen. Wie is er bij geweest?

15 februari ‘Hack me please’-event in Eindhovens stadhuis

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk

Vijfentwintig hackers gaan zaterdag de gemeente Eindhoven ‘onder vuur nemen’. Onder aanvoering van Brenno de Winter, onderzoeksjournalist computer- en netwerkbeveiliging, gaan zij die uitdaging aan.

Nieuwe bomenlanen voor Genneper Parken

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk

Op 10 februari 2014 start de gemeente Eindhoven met het opknappen van de bomenlanen in een deel van Genneper Parken. In totaal worden 161 bomen gekapt, waarna de lanen direct herbeplant gaan worden. Ook in de lanen waar niet gekapt wordt, brengt de gemeente verbeteringen aan.

Gestolen pinpas een waarschuwing!

/~nieuws/pics/ppasjes.jpg

Wat doe je als er, na het boodschappen doen, in het Engels door een paar jongelui vriendelijk de weg naar Groningen gevraagd wordt? Het onderstaande verhaal wat ik hoorde gebeurde afgelopen woensdag bij de Jumbo supermarkt aan de Geldropse weg in Eindhoven.

Eindhovense Straatvogels gaan twitteren

/~nieuws/pics/straatvogels.jpg

Dinsdag 4 februari gaven Ben, Carin, Patrick, Lily en Rinze het startschot voor Straatvogels 040. Ben, Carin, Patrick, Lily en Rinze zijn Eindhovense dak- en thuislozen of liever: mensen in de maatschappelijke opvang, want op één na hebben de ze inmiddels allemaal een (tijdelijk instellings-) dak boven hun hoofd. Gezamenlijk willen zij dak- en thuislozen een gezicht geven door via Twitter een jaar lang een inkijkje in hun dagelijks leven te geven.

20 februari informatieavond ‘Hoe verkoop ik mijn woning wél?’

Je woning al maanden te koop staan, maar blijft interesse uit? Kom dan naar Meerhoven. De gemeente Eindhoven organiseert daar op donderdag 20 februari van 19.30 - 21.30 uur in basisschool ’t Slingertouw (Waterlinie 260) een bijeenkomst met als thema ‘Hoe verkoop ik mijn woning wél?’ Een gratis toegankelijke avond voor inwoners uit de regio Eindhoven vol nuttige tips en adviezen waar u uw voordeel mee kunt doen.
XML-feed