registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Portal-blog van bleenhouwers

Evoluon op eenzame hoogte

/~nieuws/pics/Evoluon op eenzame hoogte.jpg

Vandaag grasduinde ik wat over het wereldwijde web en vraag me niet hoe, maar ik stuitte op een bijzondere documentaire. De Bulgaarse communistische partij moet fotomateriaal van ons Evoluonneke gezien hebben...

Bestuurlijk uitgegleden

Felle kleuren,
Waterpret,
Spelende kinderen,
Snack in 't vet.

De gevoelige snaar

/~nieuws/pics/gitr.jpg

Toevallig een ventje in uw omgeving, zo'n jochie van een jaar of 12? Zo'n knulleke dat soms wat worstelt met het ingewikkelde karakter dat het aardse bestaan kan karakteriseren? Wel, ik kan erover meepraten. Dat wil zeggen: tot voor kort kon ik dat.

Lezersreactie op het internet. Storend of niet?

Omroep Brabant heeft op haar website een oproep geplaatst om kort mee te doen aan een enquête. De Brabantse nieuwszender wil aan de hand van de antwoorden nader bepalen hoe om te gaan met de reactiemogelijkheid onder digitale nieuwsberichten. Zelf ben ik voorstander van een wat ruimere reactiemogelijkheid zoals op omroepbrabant.nl of voorheen op ed.nl (Eindhovens Dagblad). Als lezer kun je daardoor soms meer te weten komen van de achtergrond van een ogenschijnlijk eenvoudig nieuwsbericht.

Een echtscheiding leidt tot slechtere schoolprestaties van kinderen. Waar of niet?

Ik denk dat ik met bovenstaande zin meteen al een aantal lezers tegen de haren in strijk. Logisch: het is een ongenuanceerde stelling die ook nog eens alle kinderen van alle gescheiden ouderparen over één kam scheert. En dat is natuurlijk onterecht. Al is het jarenlang wel een breedgedragen uitgangspunt geweest. De ommezwaai die zich uiteindelijk voordeed was gebaseerd op onderzoek waarin men deze kindergroep ging vergelijken met kinderen uit gezinnen waar paps en mams weliswaar bij elkaar waren, maar het binnen het ouderpaar niet lekker liep. Zo bleek niet een scheiding, maar de emotionele onbalans in de thuissituatie de grootste factor.

De ijssporter, de sigaar en de eigen doos

Vandaag viel mijn oog op berichten in de media over ProRail. Staatssecretaris Sharon Dijksma, de kersverse opvolger van Wilma Mansveld, constateert twee misstanden: 1) ProRail geeft de beschikbare euro's voor noodzakelijke onderhoud van het spoor niet uit en 2) bij grote verbouwingen van stations lopen de kosten enorm uit de ProRail-hand. In Eindhoven wijkt de situatie nauwelijks af, ook zonder tussenkomst van ProRail.

Demagogie aan de Dommel

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk

Kent u Paul Volkers? Vast niet. En toch heeft u hem waarschijnlijk wel degelijk gezien op televisiebeelden uit Steenbergen. Hij was één van de mensen die uit volle borst riepen dat het asielzoekerscentrum beter elders kon worden gevestigd. Inmiddels is het stof wat gedaald en de media nemen wat meer tijd nemen om eens te gaan praten met de betrokkenen. De Volkskrant heeft een artikel geplaatst dat laat zien dat de burgemeester te snel beweerde dat de schreeuwlelijkerds vooral van buiten zijn gemeente kwamen. Het waren wel degelijk echte Steenbergers, die veelal niet eens mordicus tegen de komst van een AZC waren. Hoe kwam het dan toch tot de beelden in de media?

Bestemmingsplan Markt Eindhoven uitgelekt

Uit stukken die binnenkort waarschijnlijk ook in het Eindhovens Dagblad te lezen zullen zijn blijkt dat het Eindhovens college het hart van de Eindhovense binnenstad grootschalig aan gaat pakken. In het kort komt het erop neer dat er een multifunctionele overkapping van de Markt wordt voorbereid. Uit de uitgelekte visienotitie 'Met hart voor de stad' blijkt dat volgens de verantwoordelijk wethouder de tijd van terrassen grotendeels voorbij is. Hierbij beroept de wethouder zich op recent onafhankelijk onderzoek dat is verricht in opdracht van de gemeente.

Exit ijssportcentrum: Een deal om van te dromen!

/~nieuws/pics/ijsbsmal.jpg

De ware reden om de ijsbaan haar functie te ontnemen liet zich lang niet doorgronden. Wel staat vast dat het handelen van de politieke machthebbers op dit moment niet is ingegeven door idealen. Evenmin liggen er feitelijke vaststellingen aan ten grondslag. Pijnlijk hoe pijnlijk grappig in de politiek een ideaal met twee letters minder een wereld van verschil maakt.

1000 klikjes later... bij Meneer Frits!

Voor het eerst op het ijs - Foto: Rien Valk

Voor het eerst op het ijs - Foto: Rien Valk

Het is de vaste DSE-bezoeker vast al opgevallen dat onze ijsbaan onder druk staat. Mocht u het gelezen hebben, dan was u één van de meer dan 1000 mensen die mijn tekst intussen hebben beklikt. Aan het einde van het UFO-verhaal riep ik lezers met meer kennis van de cijfers op om zich bij mij te melden. Een enkeling heeft dat gedaan en dat maakt dat de getallenpuzzel die ook wethouder Bianca van Kaathoven moet doorgronden, stukje bij beetje in huize Leenhouwers wordt nagebouwd.

UFO boven Genneper Parken; Gemeente heeft alles onder controle

Het is jaren geleden, maar ik moest er vandaag ineens aan terugdenken: ik ben ooit een klein beursje kwijtgeraakt in de buurt van mijn geparkeerde auto op het parkeerterrein tussen De Tongelreep en het ijsbaan. Ik heb er destijds alles aan gedaan om het ding terug te krijgen, vooral ook omdat er nog één ouderwetse gulden in zat. Die bracht geluk, zo had ik mij ingeprent. Ik heb nog navraag gedaan bij een toezichthouder die in een verhoogd hokje zat, maar ook hij had niets gevonden noch was er iemand die bij hem iets had ingeleverd.

Eindhovens Piramidespel: behendigheid of toch een gok?

Ik ben niet immer enthousiast over gemeentepolitiek, al heb ik diep respect voor eenieder die zich erin mengt en nog meer voor degene die zich inzetten voor de goede zaak. Ieder college van de afgelopen decennia heb ik vanaf de zijlijn een beetje gevolgd en soms heb ik mijn verbazing wel gehad en zelfs gedeeld. Zaken die ik moeilijk kon vatten waren de bouw van de Hovenring, De Naald (Led-ding bij het Evoluon) en het Pieterbad. Handenvol geld kostte elk van die initiatieven maar het zou Eindhoven helpen een wereldwijd bekend imago te verwerven.

Een ijsbaan is nooit zomaar een ijsbaan...

/~nieuws/pics/bobijsh.jpg

Soms is er even een momentje,
Dan gaat het niet om wat er speelt,
Ik word dan terug dat kleine ventje,
Dat zich op het Gender-ijs verveelt...

Met veel geduld naar de Strijpse Bult

/~nieuws/pics/autorijb.jpg

Het moet ergens in november geweest zijn, op een niet al te beste dag: "Meneer Leenhouwers, kunt u even het kenteken van die witte auto daar oplezen?". Het einde van mijn tijd als puber was gekomen: ik ging 'op' voor het rij-examen.

Altijd weer de BTW-aangifte

Elk kwartaal is het weer raak,
De bonnetjes verzameld van de zaak,
De factuurtjes zoeken in de doos,
Het maakt mij telkens moedeloos.
XML-feed