registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Portal-blog van gerrit16

Weerspreuk(en) April

April is een maand waarin het weer nog alle kanten op kan. Zo kan het warm zijn maar ook nog vriezen. Voorbeelden:
Eindhoven 21 april 1968 29,1 graden celsius
Venlo, 21 april 1968 32,2 graden celsius
Eindhoven, 2 april 1996 -5,9 graden celsius.

Het weer van Maart 2008 in Eindhoven e.o.

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Maart 2008 zit er weer op. De maand was nat maar gelukkig ook redelijk zonnig. De maand begon met relatief zacht weer maar rond pasen werd het koud en viel er hagel en sneeuw. Gelukkig werd het aan het eind van de maand weer zacht en daarom is de gemiddelde maarttemperatuur toch nog een heel klein beetje boven normaal uitgekomen.

Het Brabants Orkest met Simone Lamsma

Zaterdagavond 29 maart weer eens naar het Muziekcentrum Fits Philips geweest, waar het Brabants Orkest werken van Ralph Vaughan Williams, Max Bruch en Edward Elgar speelde. Voor mij was dit programma verrassend en nieuw. Alle werken die gespeeld werden had ik nog nooit eerder gehoord. Ik ging dan ook naar dit concert met niet al te hoge verwachtingen. Dat bleek geheel onjuist en al na enige minuten bleek het werk Fantasy on a Theme, van Ralph Vaughan Williams, uit 1910, fantastisch te klinken.

Eindhoven mijn stad.

Nu ik een paar maanden actief ben op deze site valt mij o.a. op dat als er een berichtje over Eindhoven op de site staat dit vaak negatieve reacties uitlokt.
Deze reacties gaan vaak met grof geschut en hebben een woordkeus die beslist niet de mijne is en zeker geen respect uitdrukt.
De reacties komen vaak van niet Eindhovenaren, het lijkt wel of zij zich bedreigd voelen door een grote stad in hun nabijheid.

Een koude eerste paasdag, extreem?

foto:gerrit goosen

foto:gerrit goosen

Dit tropische boompje in mijn tuin wist niet wat hem overkwam. Het stond te wachten op de lentezon en inplaats daarvan kreeg het een paassneeuwhoed!

Eerste paasdag was koud, er viel sneeuw en het vroor 's nachts matig.
Dat is heel vervelend omdat het pasen was maar gezien de datum van 23 maart was dit niet zo extreem.

Paasweer in Eindhoven

Het gaat er naar uitzien dat we dit jaar een koude Pasen krijgen.
De temperatuur zal overdag niet veel hoger worden dan een graad of 5 en 's nachts kan het licht vriezen.

Wist U dat...............? (2)

Wist U dat:
* Eindhoven in 1874 ook al, door annexatie, gebieden van Woensel en Tongelre heeft verkregen!
* Het voornaamste geannexeerde gebied toen "Het Klooster" was.

Wist U dat.................? (1)

Wist U dat:
* Het huidige Eindhoven is onstaan op 1 januari 1920 door annexatie van vijf randgemeenten (Gestel, Stratum, Strijp, Tongelre en Woensel).
* Tijdens de annexatie van 1920 Woensel al 14.500 inwoners had en Eindhoven slechts 6400.

Weerspreuk Maart

Voor de maand Maart zijn er heel wat weerspreuken bekend die uit de volksoverlevering komen. De meest bekende is wel "Maart roert zijn staart".
Die spreuk kennen we allemaal nog wel en ik heb hem in mijn jeugd wel honderden malen van mijn ouders gehoord.

Winter 2007/2008 in Eindhoven e.o.

De winter is weer voorbij, althans vlg. de meteorologen. Zij hebben onderling afgesproken dat de winter duurt van 1 dec tot en met 28 of 29 februari van het jaar erop. Ik zal me ook maar aan die afspraak houden want dat is wel zo handig. De afgelopen winter was warm, droog en redelijk zonnig.

Een zondagmiddag met het Brabants Orkest.

Zondagmiddag 2 maart naar het Muziekcentum Frits Philips in Eindhoven, geweest waar het Brabants Orkest, voor de vierde maal, een programma met werken van Beethoven, Haydn en Mozart bracht. Als je normaal 's avonds naar het muziekcentrum gaat, dan is het een aparte ervaring om nu eens 's middags te gaan. Je bent zelf in een andere stemming en ook de omstandigheden zijn volkomen anders. Zo is het buiten nog licht en ontzettend druk (koopzondag) en binnen was een iets ander publiek dan gebruikelijk.

Het weer van Februari 2008 in Eindhoven e.o.

foto:gerrit goosen

foto:gerrit goosen

Februari 2008 was meer een lentemaand dan een wintermaand.
Sommige bomen vonden inderdaad dat het al lente was en begonnen al aan hun bloei. Zie hier een stadsboom midden in de bebouwde kom van Eindhoven en half februari al volop in bloei

Opnieuw een warmterecord voor Eindhoven e.o.

Op Vrijag 22 februari 2008 zakte in de nacht, op het vliegveld Eindhoven, de thermometer niet verder dan 8,1 graad. Nog nooit is het op 22 februari zo warm gebleven in de nacht.

PC gebruik.

Omdat het altijd leuk is om op de site van het CBS rond te struinen ben ik dit keer eens gaan zoeken naar wat cijfertjes over de PC en het PC-gebruik. Enkele cijfers waren voor mij toch wel verrassend, zoals:

Koud op 16 februari.

a.s. Zaterdag 16 februari is het exact 52 jaar geleden dat het kwik in Eindhoven zakte tot -21,6 graden celsius. Dit is de laagste februari-temperatuur ooit in Eindhoven bereikt.
XML-feed