registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Portal-blog van gerrit16

Legionella, pas op!

Nu het weer voorjaar wordt en de temperaturen gaan stijgen, wil ik een waarschuwing doen uitgaan voor de (onderschatte) gevaren van een Legionella besmetting.
Dit is niet echt een regionaal onderwerp maar het speelt welzeker ook in onze regio. Ik heb recht van spreken. In juni 2000 liep ik onder een douche een besmetting met de Legionella Pneumophila bacterie op.

Februari 2009 in Eindhoven.

/~gerrit16/images/logo.jpg


De maand februari 2009 was hier in Eindhoven een zeer sombere maand. De maand kende vele zonloze dagen en slechts weinig mooi-weer dagen. De gemiddelde temperatuur was normaal maar omdat we de laatste jaren, op dit punt, flink verwend zijn hadden we toch het gevoel dat het te koud was.

Wat zal Maart 2009 ons brengen?

/~gerrit16/images/logo.jpg


Het blijft maar winteren. Ik heb er genoeg van. U ook?
Nog een dikke week en maart staat weer voor de deur.
Wat hebben we van maart te verwachten?

Einde van de winter in zicht?

/~gerrit16/images/logo.jpg


Ik zit te wachten op lekker weer. Ik heb meer dan genoeg van de winter en wil nu wel eens iets anders. Kunnen we nog iets verwachten van de lopende februarimaand? Het ziet er niet best uit en het enige wat we kunnen doen is in de historie van februari duiken en daar dan maar enige hoop uihalen.

De natuur is achter.

De natuur is achter; d.w.z. de natuur is nooit achter, maar het ontluiken van planten, struiken en bomen is veel later dan bv. vorig jaar. Vorig jaar hadden we een zeer warme januarimaand zie: http://www.dse.nl/node/view/1609 gevolgd door een eveneens warme en lenteachtige februari. (zie http://www.dse.nl/node/view/1661 ). Nu hebben we een zeer koude januari gehad, zie o.a. http://www.dse.nl/node/view/2273 met een tot nu toe eveneens winterse februari. Het gevolg is dat het nu nog winter is in de natuur terwijl het vorig jaar rond deze tijd al voorjaar leek.

Alweer een uitzonderlijke 9 februari

/~gerrit16/images/logo.jpg


Een jaar geleden hadden we prachtig weer en op 9 februari zelfs een warmterecord.
Ik heb daarover bericht in het artikeltje “Warmterecord 9 februari” zie: http://www.dse.nl/node/view/1623
Nu op 9 februari 2009 was het weer wel even anders en zullen we beslist geen warmterecord gevestigd hebben. Waarschijnlijk wel een neerslagrecord!

Middagje militaire muziek van het Brabants Orkest.

Gisteren weer eens een middagje naar het Muziekcentrum “Frits Philips”geweest om naar Het Brabants Orkest te luisteren. Het programma vermeldde “militaire muziek”, en wat ik me daarbij moest voorstellen wist ik niet goed.Het werd me echter al gauw duidelijk want onder de bezielende leiding van Richard Egarr werd een programma afgewerkt van marsmuziek tot wapengekletter. Het concert begon met marsen van Beethoven gespeeld door de blaassectie van het orkest.

Januari 2009 in Eindhoven e.o.

/~gerrit16/images/logo.jpg

De eerste maand van het jaar 2009 zit er weer op. Het is een behoorlijk koude januarimaand geworden.
We moeten 12 jaar terug voor nog zo’n koude januari. In 1997 kwam januari gemiddeld uit op -1,4 en nu zijn we uitgekomen op een maandgemiddelde van 0,0.

De strenge Eindhovense winters.

/~gerrit16/images/logo.jpg


We zitten midden in een prachtige winter. De temperaturen zijn laag, de luchten zijn blauw en sneeuw en ijspret hebben we ook al gehad.Toch is het de vraag of deze winter bijgeschreven zal worden in het lijstje met strenge winters.

Volksweerspreuken voor de maand Februari.

/~gerrit16/images/volk.jpg


De cirkel is rond. Het afgelopen jaar heb ik elke maand wat van deze spreuken op de site gezet. Dit is de 12de keer en dus voorlopig de laatste.

Hallo familie

Na mijn stukje over genealogie (zie: http://www.dse.nl/node/view/1794 ) bleek dat er een redelijke belangstelling is voor deze hobby. Daarom schrijf ik nog maar eens iets wat als een vervolg erop is te beschouwen.
Stelling: We zijn allemaal familie van elkaar.
Dit vergt natuurlijk een beetje toelichting. Als U een Nederlandse naam heeft en er enigszins Nederlands uitziet dan is de kans groot dat we familie van elkaar zijn. Zo is de kans dat Uw buurman familie van U is ook groot. Sterker nog; Frits Philips, J.P.Balkenende, de bakker , de slager etc. etc. zijn allemaal familie van U.

Einde van een winterse periode.

/~gerrit16/images/logo.jpg


De eerste, en misschien wel laatste, winterse periode is afgesloten.
Het was een echt wintertje zoals we lange tijd niet hebben gehad.
We hadden vorst en sneeuw en niet te vergeten veel zon en weinig wind.
Het wintertje begon op 26 december en duurde voort tot en met 11 januari, dus 17 dagen winter.
In deze 17-daagse periode hadden we 5 maal lichte vorst, 7 maal matige vorst en 5 maal strenge vorst. De laagste temperatuur was -18,2 graden op 6 januari.

Strenge vorst in Eindhoven. (-18,2 graden)

/~gerrit16/images/logo.jpg


Toen ik vanmorgen(dinsdag 6 januari) mijn computer opstartte en, zoals elke morgen, even naar mijn site op http://www.ganymedes.com ging om mijn statistieken te checken was ik zeer verbaasd. Geheel onverwacht en plotseling had ik drie maal zoveel bezoekers op de site gehad dan gewoonlijk.

December 2008 en het Jaaroverzicht 2008.

/~gerrit16/images/logo.jpg


De decembermaand in Eindhoven e.o. was koud, droog en zonnig.
Koud: De gemiddelde maandtemperatuur is uitgekomen op 2,2 graden Celsius. Dat is bijna 2 graden onder “normaal en dat is veel. We moeten 12 jaar terug (1996) voor nog zo’n koude decembermaand. De maand kende warme perioden en ook koude perioden. Vooral de periode vanaf kerstmis was koud en echt winters.

Mooi-weer dagen in Eindhoven.

/~gerrit16/images/logo.jpg

Bij het beschrijven van het klimaat wordt vaak gebruik gemaakt van de term “Mooi-weer dagen”.

Deze mooi weer dagen of ADS-dagen zoals ze wereldwijd genoemd worden zijn dagen waarop de gemiddelde etmaaltemperatuur boven normaal is. Bovendien moet de zon op zo’n dag meer dan 50% schijnen en de regenval mag hoogstens 0,2 mm bedragen.
XML-feed