registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Portal-blog van gerrit16

Aandacht voor het weer in Brabant.

Foto: Gerrit Goosen

Foto: Gerrit Goosen

Eindelijk besteed het KNMI aandacht aan het Brabantse weer.
Op teletekst blz. 717 staat een artikeltje onder de titel “Zomer in Brabant”.
Het weer in Brabant is nu eenmaal een beetje anders dan in de rest van het land en het is goed dat dat nu eens door ook het KNMI onder de aandacht wordt gebracht.

Hemelvaartsdag

/~gerrit16/images/logo.jpg


Het is weer bijna Hemelvaartsdag en dat betekent voor de meeste onder ons, een lang weekend en er lekker op uitgaan. Ook zijn er op die dag traditioneel veel buitenactiviteiten en dus is het weer een belangrijke factor.
Op Hemelvaartsdag is het vaak mooi weer, maar helaas niet altijd.

April 2009.

/~gerrit16/images/logo.jpg

De aprilmaand zit er op en op radio en TV, krant en teletekst worden we weer zoals gewoonlijk gebombardeerd met de cijfers van deze maand. Zeker als de maand een beetje bijzonder verlopen is vliegen de media op de cijfers.
Let op! Deze cijfers hebben meestal betrekking op De Bilt en in De Bilt is het weer anders dan in Eindhoven.

Moederdag

Foto: Gerrit Goosen

Foto: Gerrit Goosen

Noteer dit vast in uw agenda. 10 mei ” Moederdag”.
Volgend jaar is het op 9 mei Moederdag en een jaar later op 8 mei.

Het weer op Koninginnedag ; 30 april.

/~gerrit16/images/logo.jpg

Het is weer bijna Koninginnedag en het is natuurlijk fijn als het dan een beetje lekker weer is. Hoe lekker het kan zijn maar ook hoe slecht het soms is kunnen we uit de weerhistorische cijfers van Eindhoven voor de 30e april halen. Sinds 1949 wordt Koninginnedag op de 30e april gevierd.

Slagerij van Kampen in het Muziekcentrum Frits Philips.

Woensdagavond 22 april 2009 naar het muziekcentrum geweest en daar genoten van een bijzondere muzikale gebeurtenis, een optreden van de slagwerkformatie “Slagerij van Kampen”.
Deze, van oorsprong Eindhovense band, maakt al vele jaren, op binnen- en buitenlandse podia, een geweldig stuk muziek met een zeer speciale sound. Het strakke ritme en de oerkracht van de drums vullen de zaal met een overweldigend geluid dat dwars door je heen gaat.

Een bijzondere lentedag voor Eindhoven e.o. : 21 april.

/~gerrit16/images/logo.jpg


De 21e april is ook dit jaar weer een zeer fraaie lentedag geweest.
Nu hebben we wel vaker een mooie lentedag maar gemiddeld genomen steekt de 21e april ver boven de andere lentedagen uit, en dat jaar na jaar.
Een verklaring heb ik er niet voor maar als je naar de cijfers van de 21 april kijkt dan is zowel de temperatuur, de zon als de neerslag bijzonder.

Pasen 2009

/~gerrit16/images/logo.jpg


Wat was het heerlijk weer tijdens de afgelopen paasdagen. De zon scheen volop en de temperaturen waren heerlijk. Wel een groot verschil met de paasdagen van verleden jaar toen het in Eindhoven zelfs sneeuwde. (zie: http://www.dse.nl/node/view/1701 ) Het boompje dat op de foto staat bij het artikeltje van vorig jaar Pasen heeft de -18 graden van deze winter helaas niet overleefd.

Perpetuum Mobile!

Elders op deze site ( zie onder http://www.dse.nl/node/view/2379 ) is een leuke discussie aan de gang over de GEET motor en de mogelijkheden van deze vrije energie machine. Ik heb zo m’n twijfels of zo’n motor wel zal werken. Ook het verhaal van meneer Pantone vind ik meer het sprookje van "de goede man en de boze wereld.” Ook de onderzoeker die er mee bezig is ,is de man van de graancirkels en ik vraag me af hoe serieus en wetenschappelijk dat allemaal is.

Meer bijdragen uit het SRE-gebied.

Digitale stad Eindhoven (DSE) richt zich in hoofdzaak op Zuid-Oost Brabant en met name op de 21 gemeenten die behoren tot het werkgebied van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE)
De redactie van deze pagina richt zich uiteraard ook op dit gebied en wij vinden vaak dat er onevenredig veel bijdragen komen uit Eindhoven en niet of nauwelijks, in ieder geval veel minder, uit de andere gemeenten.

De eerste warme dag van 2009

/~gerrit16/images/logo.jpg


Gisteren (vrijdag 3 april 2009) hadden we de eerste warme dag van dit jaar.
De temperatuur passeerde voor het eerst de 20 graden grens en steeg zelfs nog verder door naar 23,2 graden. Dit maximum werd rond 15:30 uur bereikt. Hierna bleef het nog vrij lang warm en pas omstreeks 19:00 uur koelde het af.

De bevolking in Nederland en Eindhoven

Op 1 januari van dit jaar woonden er in Nederland 16.405.399 mensen. 3.215.416 hiervan, of 24,4 % zijn allochtonen. Het aantal huishoudens was op dat moment 7.242.202 Delen we deze getallen op elkaar dan krijgen we dus gemiddeld 2,27 personen per huishouden.

Maart 2009 in de regio Eindhoven

/~gerrit16/images/logo.jpg

Maart 2009 was voor de regio Eindhoven een vrij normale maand.
De zon scheen redelijk vaak en het regende niet al te veel. Wat mij betreft hadden we een paar warme dagen mogen hebben, maar helaas dat zat er niet in. Toch geeft maart vaak een aantal warme dagen. Zo hadden we er in maart 1998 twee en in 2003 zelfs vier.

De "Negende" in het Muziekcentrum Frits Philips.

Zaterdagavond 28 maart speelde het Brabants Orkest “de negende”van Beethoven.
De nieuwe chef-dirigent Alan Buribayev drukte duidelijk zijn stempel op het orkest en zo kregen we een krachtig stuk te horen vol dynamiek.Het was hard werken voor de orkestleden maar het resultaat was er dan ook naar. Prachtig.

Wat gaat de komende Lente ons brengen?

/~gerrit16/images/logo.jpg

Het is weer lente.
Als ik uit m’n raam kijk dan zou je dat niet zeggen. Het waait hard en het regent en ook de temperatuur is niet om over naar huis te schrijven.Toch hebben we al een paar mooie dagen gehad en hebben we even aan de echte lente kunnen proeven. Wat de komende lente ons gaat brengen is natuurlijk onzeker maar een tochtje door m’n archief laat het volgende voor Eindhoven zien.
XML-feed