registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Portal-blog van gerrit16

De Septembermaand in Eindhoven.

/~gerrit16/images/logo.jpg


September 2011 is al een eind op weg en tot nu toe hebben we al van alles gehad. Warm, koud, nat, droog, zonnig en somber.
Daarom heb ik eens uitgezocht wat “normaal” is voor september en wat voor uitschieters in september voor kunnen komen.

Weerhistorie; De zomer van 2011 in Eindhoven.

/~gerrit16/images/logo.jpg


De meteorologische zomer zit er alweer op. De astronomische zomer loopt nog door tot 21 september. Ik houd me hier aan de meteorologische seizoensindeling om redenen hier al afdoende besproken.
De zomer 2011 kunnen we samenvatten als Koel, Nat en Somber.

Augustus 2011 in Eindhoven, het viel wel mee!

/~gerrit16/images/aug2011kl.jpg


De maand augustus 2011 is alweer voorbij en toen ik vanmorgen begon met het bijwerken en opmaken van het maandoverzicht was mijn eerste reactie, “ach het valt wel mee”.
Ik had in mijn kop zitten dat de maand veel slechter uit zou pakken. Dat komt door de hoeveelheid publiciteit die het weer de laatste tijd in de media heeft gekregen. Meestal gaat het dan niet alleen over de maand augustus maar gaat het over de hele zomer.

Hoogste en laagste temperaturen in Eindhoven, zowel absoluut als gemiddeld.

/~gerrit16/images/logo.jpg


De hoogste temperatuur in de regio Eindhoven is officieel 36,6 graden Celsius. Deze temperatuur is bereikt op 20 augustus 2009, even na 16:00 uur in de middag.

De eerste vorst, nu al?

/~gerrit16/images/logo.jpg


De eerste nachtvorst staat weer voor de deur.
Ik durfde dit eerst niet te schrijven omdat het pas half augustus is en we eigenlijk nog (flink wat) zomer tegoed hebben.
Het gaat echter snel, de temperaturen dalen al.

Zon, Zomer en meer in Eindhoven.

/~gerrit16/images/logo.jpg


Het is donderdagavond 11 augustus 2011 ca. 18:15 uur. Zitten we eindelijk eens lekker in de tuin te eten, gaat het weer regenen. Wat een rot zomer. Na een prachtig voorjaar hebben we een slechte zomer. Het is nat, koel en somber en we kunnen er niets aan doen. Niet iedereen zal het met me eens zijn dat de zomer slecht is maar 99,999999% van de mensen toch wel.

Eindhoven Kermis 2011

Foto:  Gerrit Goosen

Foto: Gerrit Goosen

Zondagmiddag een bezoekje gebracht aan de Eindhovense kermis. (Hilaria).
Achteraf bleek dat we een goeie middag hadden uitgekozen want af en toe scheen er een lekker zonnetje en de regen hield ook even zijn adem in.
Als ik het moet samenvatten dan kan ik rustig zeggen dat het heel druk was op de kermis en dat de sfeer geweldig was.

De Antwerpenlaan

 De vernieuwde Antwerpenlaan.        foto:Gerrit Goosen

De vernieuwde Antwerpenlaan. foto:Gerrit Goosen

De Antwerpenlaan in Woensel heeft een grote onderhoudsbeurt gehad en ziet er nu veel beter uit.
De kolossale bomen zijn verdwenen en dat zal voor veel bewoners van de straat een opluchting zijn.
Ik denk dat veel huizen aan deze straat de laatste jaren de zon niet hebben gezien vanwege het enorme bladerdak voor hun deur. Ook de trottoirs waren de laatste jaren “struikelpaden” geworden vanwege de boomwortels die de stoeptegels omhoog duwden.

Weerhistorie: Juli 2011 in de regio Eindhoven.

/~gerrit16/images/logo.jpg


Juli 2011 (regio Eindhoven) is wat het weer betreft tegengevallen. Het was relatief koud en nat en dat hebben we liever niet in een zomermaand.
De zon scheen ook weinig en dat was eveneens een tegenvaller omdat we de zon de laatste tijd relatief veel zien. Nu dus niet.
Helaas gaat het er naar uitzien dat als we straks de balans van de zomer gaan opmaken, de zomer van 2011 er niet goed uitkomt.

Komkommertijd.

Het is komkommertijd.
Dat is duidelijk te zien aan het aantal bijdragen op deze plek. De hele week is er geen enkele bijdrage verschenen en de laatste is dus al bijna een week oud.
Het is dus tijd om even achter de PC te kruipen en een kort stukje te schrijven.
Ik weet zo snel geen goed onderwerp maar gelukkig is er over het Eindhovense weer altijd wel iets te melden.

Krijgen we nog zomer, of is het al afgelopen?

De helft van de zomer 2011 zit er al weer op maar als ik naar buiten kijk dan lijkt het er niet op dat we half in de zomer zitten, het lijkt meer herfst.
De komende week ziet er ook wisselvallig uit dus als we nog en mooie zomer willen beleven dan zal de natuur een beetje op moeten schieten.

Lente 2011

/~gerrit16/images/logo.jpg


Het wordt tijd dat ik weer eens wat van me laat horen en wat over het Eindhovense weer ga vertellen. Door omstandigheden en door vakantie heb ik geen overzichten van Mei en Juni gemaakt en ook het overzicht van de afgelopen lente is hier nog niet besproken. Uiteraard staan deze overzichten wel op mijn site zodat de “liefhebbers” niets hoeven te missen. Zie: http://www.ganymedes.com/weer.htm

Eindhoven: Droog, droger, droogst?

/~gerrit16/images/logo.jpg


We zitten midden in een periode van grote droogte. De droogte is zeer groot en we kunnen dan ook rustig spreken van een weersextremiteit. De droogte wordt veroorzaakt door neerslagtekort, zon, wind en hoge temperaturen.
Op zich heeft de droogte weinig te maken met de klimaatverandering. De totale hoeveelheid neerslag per jaar verandert namelijk niet of nauwelijks. Wat wel een gevolg is van de klimaatverandering is de toename van weersextremiteiten. Zo zullen we vaker last hebben van extreme temperaturen, extreme neerslag etc.etc.

Weerhistorie : De Mei-records voor de regio Eindhoven.

/~gerrit16/images/logo.jpg

Mei is al een heel eind op weg en we hebben prachtig weer gehad.
De komende week is het weer wat minder maar daarna zou het fraaie weer terugkomen.
Hoe zit het met de Mei-records? Hebben we al records gebroken of gaan we er nog een paar breken? Niemand die het weet maar voor de zekerheid geef ik hier de huidige records, je weet maar nooit.

Stemmen

Ik vraag mij af waarom stemmen de mensen zo weinig?
B.v. er staat nu een artikeltje in de wachtrij.
Ik zag dat op het moment dat ik het las al 11 mensen voor mij dit gelezen hadden.
Slechts 1 had de moeite genomen op te stemmen. Waarom?
XML-feed