registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Portal-blog van gerrit16

Prachtig weer in de eerste helft van November 2011.

/~gerrit16/images/logo.jpg


Na een mooie , warme en zonnige oktobermaand kunnen we nu iets zeggen over november2011.
De maand is al een eindje op weg en we kunnen rustig stellen dat het fantastisch goed weer is.

Vakantieavontuur met twee ventielen.

Toen ik , al een hele poos geleden, een nieuwe auto kocht kreeg ik de keuze voorgelegd wel of geen reservewiel. Ik ben een echte angsthaas en dus koos ik voor wel een reservewiel ondanks dat dat een paar honderd euro duurder was. In mijn omgeving kreeg ik veel commentaar hierop. Denk eens na hoe vaak heb je je reservewiel nodig en hoe lang geleden is het dat je het voor het laatst gebruikt hebt. Ja , als ik terugkijk dan heb ik vrijwel nooit mijn reservewiel nodig gehad en ik kan me niet meer herinneren wanneer dat voor het laatst was. Maar ondanks dat koos ik dus voor wel een reservewiel en sindsdien rijd ik dus rond met een reservewiel, van een paar honderd euro, dat ik nooit gebruik.

Weerhistorie : De maand Oktober 2011 in Eindhoven.

/~gerrit16/images/logo.jpg

Natuurlijk heb ik al eens iets geschreven over de oktobermaand in het algemeen (zie: http://www.dse.nl/node/view/3430 ) maar nu kan ik laten zien hoe oktober 2011 in onze regio is verlopen. Samengevat komt het hier op neer. De maand was zonnig, zacht en vrij droog. Verder zal oktober 2011 de geschiedenisboeken ingaan als een zeer mooie herfstmaand.

Eindhoven de mooiste, Eindhoven de schoonste!!

Iedereen die me een beetje kent of die wel eens een van m’n stukjes leest weet dat ik Eindhoven een warm hart toedraag en dat ik het een mooie stad vind waarin het fijn wonen is. Helaas is er ook een minpunt en doordat ik de afgelopen weken wat rondgereden heb in Spanje en Frankrijk is dit punt me extra opgevallen en roept het wat irritatie op.

De Eindhovense Oktobermaand.

/~gerrit16/images/logo.jpg


Oktober is een herfstmaand en het kan derhalve alle kanten op met het weer. Ik geef hieronder wat feiten over deze maand. Alles geldt voor de regio Eindhoven en verreweg de meeste getallen zijn van het KNMI.

De Septembermaand in Eindhoven.

/~gerrit16/images/logo.jpg


September 2011 is al een eind op weg en tot nu toe hebben we al van alles gehad. Warm, koud, nat, droog, zonnig en somber.
Daarom heb ik eens uitgezocht wat “normaal” is voor september en wat voor uitschieters in september voor kunnen komen.

Weerhistorie; De zomer van 2011 in Eindhoven.

/~gerrit16/images/logo.jpg


De meteorologische zomer zit er alweer op. De astronomische zomer loopt nog door tot 21 september. Ik houd me hier aan de meteorologische seizoensindeling om redenen hier al afdoende besproken.
De zomer 2011 kunnen we samenvatten als Koel, Nat en Somber.

Augustus 2011 in Eindhoven, het viel wel mee!

/~gerrit16/images/aug2011kl.jpg


De maand augustus 2011 is alweer voorbij en toen ik vanmorgen begon met het bijwerken en opmaken van het maandoverzicht was mijn eerste reactie, “ach het valt wel mee”.
Ik had in mijn kop zitten dat de maand veel slechter uit zou pakken. Dat komt door de hoeveelheid publiciteit die het weer de laatste tijd in de media heeft gekregen. Meestal gaat het dan niet alleen over de maand augustus maar gaat het over de hele zomer.

Hoogste en laagste temperaturen in Eindhoven, zowel absoluut als gemiddeld.

/~gerrit16/images/logo.jpg


De hoogste temperatuur in de regio Eindhoven is officieel 36,6 graden Celsius. Deze temperatuur is bereikt op 20 augustus 2009, even na 16:00 uur in de middag.

De eerste vorst, nu al?

/~gerrit16/images/logo.jpg


De eerste nachtvorst staat weer voor de deur.
Ik durfde dit eerst niet te schrijven omdat het pas half augustus is en we eigenlijk nog (flink wat) zomer tegoed hebben.
Het gaat echter snel, de temperaturen dalen al.

Zon, Zomer en meer in Eindhoven.

/~gerrit16/images/logo.jpg


Het is donderdagavond 11 augustus 2011 ca. 18:15 uur. Zitten we eindelijk eens lekker in de tuin te eten, gaat het weer regenen. Wat een rot zomer. Na een prachtig voorjaar hebben we een slechte zomer. Het is nat, koel en somber en we kunnen er niets aan doen. Niet iedereen zal het met me eens zijn dat de zomer slecht is maar 99,999999% van de mensen toch wel.

Eindhoven Kermis 2011

Foto:  Gerrit Goosen

Foto: Gerrit Goosen

Zondagmiddag een bezoekje gebracht aan de Eindhovense kermis. (Hilaria).
Achteraf bleek dat we een goeie middag hadden uitgekozen want af en toe scheen er een lekker zonnetje en de regen hield ook even zijn adem in.
Als ik het moet samenvatten dan kan ik rustig zeggen dat het heel druk was op de kermis en dat de sfeer geweldig was.

De Antwerpenlaan

 De vernieuwde Antwerpenlaan.        foto:Gerrit Goosen

De vernieuwde Antwerpenlaan. foto:Gerrit Goosen

De Antwerpenlaan in Woensel heeft een grote onderhoudsbeurt gehad en ziet er nu veel beter uit.
De kolossale bomen zijn verdwenen en dat zal voor veel bewoners van de straat een opluchting zijn.
Ik denk dat veel huizen aan deze straat de laatste jaren de zon niet hebben gezien vanwege het enorme bladerdak voor hun deur. Ook de trottoirs waren de laatste jaren “struikelpaden” geworden vanwege de boomwortels die de stoeptegels omhoog duwden.

Weerhistorie: Juli 2011 in de regio Eindhoven.

/~gerrit16/images/logo.jpg


Juli 2011 (regio Eindhoven) is wat het weer betreft tegengevallen. Het was relatief koud en nat en dat hebben we liever niet in een zomermaand.
De zon scheen ook weinig en dat was eveneens een tegenvaller omdat we de zon de laatste tijd relatief veel zien. Nu dus niet.
Helaas gaat het er naar uitzien dat als we straks de balans van de zomer gaan opmaken, de zomer van 2011 er niet goed uitkomt.

Komkommertijd.

Het is komkommertijd.
Dat is duidelijk te zien aan het aantal bijdragen op deze plek. De hele week is er geen enkele bijdrage verschenen en de laatste is dus al bijna een week oud.
Het is dus tijd om even achter de PC te kruipen en een kort stukje te schrijven.
Ik weet zo snel geen goed onderwerp maar gelukkig is er over het Eindhovense weer altijd wel iets te melden.
XML-feed