registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Portal-blog van nunn

15 september: Open dag Vlindertuin Waalre

Open dag Vlindertuin, foto:Hans Melissen

Open dag Vlindertuin, foto:Hans Melissen

Vlindertuin Waalre bestaat in 2013 alweer 10 jaar! De tuin heeft zich kunnen ontwikkelen tot een klein paradijsje waarin niet alleen vlinders en andere insecten zich thuis voelen. Ook mensen uit het dorp en van verder weg komen graag genieten van de tuin en haar bewoners.

19 april: Amfibieënavond in de Vergeten Tuin (ook leuk voor kinderen)

salamander

salamander

Onder deskundige begeleiding gaan we met zaklampen op zoek naar salamanders, kikkers en padden die in dit jaargetijde ’s avonds actief zijn in het water. Als je een zaklamp hebt neem die dan mee.

18 september: open dag Vlindertuin Waalre

Vlindertuin Waalre en vlinders die er te zien zijn

Vlindertuin Waalre en vlinders die er te zien zijn

De nazomer is de mooiste tijd in de vlindertuin. De herfstasters en het koninginnenkruid bloeien volop, en daar komen weer talloze vlinders op af. Dat willen we u graag laten zien en daarom organiseren we op zondag 18 september een open dag.

2 april: opening vlinderseizoen Vlindertuin Waalre - vrijwilligers gezocht

Citroenvlinders in vlucht, foto: Hans Melissen

Citroenvlinders in vlucht, foto: Hans Melissen

Het wordt weer warmer en de eerste vlinders laten zich alweer zien. De citroentjes fladderen al druk door de tuin en ook dagpauwoog en gehakkelde aurelia zijn al gesignaleerd. Hoog tijd om Vlindertuin Waalre zomerklaar te maken. Dat doen we op 2 april. De tuin is dan ook open voor publiek, om rond te kijken of mee te helpen.

Laat je fotograferen op de SeriousSofa op het Catharinaplein

SeriousSofa

SeriousSofa

SocialSofa uit Tilburg en Duurzaam Eindhoven stellen een speciale Social Sofa beschikbaar voor 3FM Serious Request 2010: de SeriousSofa met de skyline van Eindhoven. Bezoekers van het Glazen Huis in Eindhoven kunnen zich op de bank (bovenop de trappen van de Catharinakerk) laten fotograferen in ruil voor een donatie aan Serious Request. De organisatoren mikken op 10.000 gefotografeerde bankzitters en een geweldig bod op de veiling voor het Rode Kruis.

25-11 lezing door natuurfotograaf Ruben Smit over de Oostvaardersplassen

foto: Ruben Smit

foto: Ruben Smit

De bekende Nederlandse natuurfotograaf Ruben Smit komt donderdag 25 november naar Eindhoven om zijn mooiste natuurfoto's te laten zien. De lezing biedt een bijzondere kijk op een prachtig natuurgebied dat voor de meeste mensen grotendeels gesloten blijft.

9-10-2010: KNNV afdeling Eindhoven presenteert zich - natuur moet je zien

morgenrood, wielewaal, wilde gladiool, foto's Gerard Vos

morgenrood, wielewaal, wilde gladiool, foto's Gerard Vos

Je geniet meer van de natuur als je er meer van weet. Dat is het motto van de KNNV, de vereniging voor veldbiologie. Op 9 oktober neemt KNNV afdeling Eindhoven u mee naar buiten om te genieten van de natuur in uw eigen omgeving.

18 augustus en 15 september: leuke kinderactiviteiten in Vlindertuin Waalre

Zomerzoemers zoeken in de Vlindertuin

Zomerzoemers zoeken in de Vlindertuin

In Vlindertuin Waalre wonen niet alleen vlinders. Je vindt er ook spinnen, kevers, mieren, pissebedden, oorwurmen en bijen. En natuurlijk de prachtige bloemen waar veel van deze beestjes op afkomen. Wil je dat zelf eens ontdekken? Dan kun je in de Vlindertuin op onderzoek gaan.

9 juli: Nationale NachtvlinderNacht in Eindhoven, Waalre, Bergeijk en Nuenen

nachtvlinders op laken, foto: Kees Verbeek

nachtvlinders op laken, foto: Kees Verbeek

Nachtvlinders zijn niet zo bekend, maar vaak wel hel mooi. Tijdens de Nationale NachtvlinderNacht worden ze in het zonnetje gezet. Dan gaat de Vlinderstichting op zoveel mogelijk verschillende plekken in het land nachtvlinders van dichtbij bekijken door ze te lokken met bijvoorbeeld lampen en stroop. Zo verzamelen ze ook gegevens van nachtvlinders.

27 juni: de zomerdag van de Walburg - betoverende tuinen en natuuractiviteiten voor kinderen

Zomerse impressie van de Walburg

Zomerse impressie van de Walburg

Op zondag 27 juni van 10.00 tot 17.00 uur opent de Walburg de poorten voor het tuinminnend publiek. Kom genieten van de mooie tuinen, ons fraaie zomerplantenaanbod en een drankje en een hapje op het terras. En neem vooral uw (klein-)kinderen mee, want speciaal voor hen zijn er leuke natuuractiviteiten.

Cursus meteorologie in drie avonden

donderwolk

donderwolk

Op donderdag 20 mei, woensdag 26 mei en donderdag 3 juni 2010 organiseert KNNV Eindhoven een cursus Meteorologie met Hans de Jong, oud-docent aan de Hogeschool te Nijmegen.

Vlindertuin Waalre zoekt nieuwe vrijwilligers - 10 april werkzaterdag

Gehakkelde Aurelia, foto: Hans Melissen

Gehakkelde Aurelia, foto: Hans Melissen

Na een lange koude winter is het eindelijk lente. Alles schiet de grond uit, en dat betekent dat er ook weer veel werk is in de Vlindertuin. Op zaterdag 10 april gaan de vrijwilligers in de tuin aan de slag. We zijn nog op zoek naar versterking van onze ploeg. Interesse? Kom zaterdag vrijblijvend kijken.

19 november: lezing over nachtvlinders

hoornaarvlinder, foto Hans melissen

hoornaarvlinder, foto Hans melissen

Op 19 november organiseert Vlindertuin Waalre een lezing over nachtvlinders door Dr. Dick Groenendijk van de Vlinderstichting. De lezing is geschikt voor belangstellenden zonder voorkennis van nachtvlinders, maar ook degenen die al er al aardig wat van weten kunnen hun hart ophalen.
Maak kennis met de lieveling, het koperuiltje, de agaatvlinder en het rood weeskind, soorten die in Vlindertuin Waalre zijn waargenomen.

Nederlandse primeur: Wereldboomdagen in Tongelre

Foto: wereldboom

Foto: wereldboom

Op 17 & 18 oktober vinden voor het eerst in Nederland de Wereldboomdagen plaats. In het Groendomein Wasven in Tongelre, want daar staat zo'n wereldboom: de oeroude plataan “De Gevlekte Zuiderling". Op 18 oktober is de publieksdag. Vanaf 12.00 uur zijn er allerlei leuke activiteiten voor jong en oud.

20 september 2009: NaSomerfestival op de Grote Beek

logo Nasomerfestival

logo Nasomerfestival

Op zondagmiddag 20 september is op De Grote Beek weer het NaSomerfestival, een middag vol kunst en cultuur voor jong en oud: exposities, kinderactiviteiten, muziek, etc.
XML-feed