registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Portal-blog van pima

Plaats voor dichters in de Atelierroute Eindhoven 2009

Ook dit jaar kunnen dichters tijdens de Atelierroute op 3 en 4 oktober a.s. van zich laten horen. En zo onverwacht een opluistering zijn in het geheel van de Atelierroute. Tijdens dit weekend openen 100 kunstenaarsateliers hun deuren voor publiek én voor dichters. Van ’s morgens 11.00 uur tot 17.00 uur.
Het is ook leuk en interessant om kennis te maken met het pluriforme geheel aan talenten onder de aangesloten kunstenaars.

20 September Poethement over VRIJHEID

DICHTERS IN HET TEKEN VAN VRIJHEID
Eindhoven is op 18 september 1944 bevrijd door de geallieerden. In het kader daarvan zijn er diverse activiteiten en dus eveneens van de dichters. In samenwerking met Emilio de Vlam Producties heeft Poëthement het project ‘Dichtjesroute’ opgezet. Dit maal met als onderwerp ’65 sec. dichten voor de Vrijheid.

24 mei Dichters over Godfried Bomans (1913-1971)

Op zondag 24 mei dragen dichters hun werk voor over Godfried Bomans. Bomans was een bekend schrijver van boeken, essays, toneelstukken, dagboeken en te beluisteren op grammofoonplaten. Diverse werken van hem zijn verfilmd. Als Bomans op TV te zien was, was dat dikwijls dé redenen waarom velen die avond thuis bleven.

65 JAAR VRIJHEID

Beste collega dichters en andere kunstenaars,
Misschien herinneren jullie nog het weekend van 18 september 2004. Toen hielden wij in nauwe samenwerking met Emilio de Vlam zestig uren lang een poëtische manifestatie over vrijheid. Om het uur werd ergens in de stad door een dichter zijn/haar beleving rond vrijheid voorgedragen en gefilmd. Tussendoor traden we op de verschillende podia op.

Strijp S Taal-Catwalk Podium voor jonge dichters en schrijvers

Strijp S Taal-Catwalk Podium voor jonge dichters en schrijvers van korte verhalen. Poëzie van de rol, eigentijds en eigenwijs, verhalen met een beet, tegendraads, rouw of strak in het ritme. Omschrijvingen die slaan op de nieuwe Taal Catwalk van Kleurrijke Stad en Poëthement.

‘De Nacht’ Thema Week van de Poëzie

Poëthement In de bibliotheek van deWitteDame
Zondag 5 april staat het dichtersprogramma Poëthement in het kader van de ‘Week van de Poëzie’. Deze keer is het thema ‘De Nacht’ Een onderwerp dat veel oproept bij mensen en zeker bij creatieve dichters. Deze dag presenteert de oud stadsdichter van Venlo, docent CKE en bestuurslidvan de Literatuur Stimuleringsprijs Eindhoven Koos van den Kerkhof zijn laatste bundel ‘Oud Zink’.

Crisis en Dichters Poëthement 29 maart 2009

Wij leven in een tijd waar het woord crisis aan de orde van de dag is. Dichters uit de jaren dertig van de vorige eeuw schreven over de toenmalige economische crisis. Anderen en verreweg de meeste ‘keken’ kennelijk liever de andere kant op. Kwam dat onder de invloed van het surrealisme? Het surrealisme als middel om aan de werkelijkheid te kunnen ontsnappen?

'Eindhoven 65 jaar vrijheid' oproep voor dichters/kunstenaars

Beste collega dichters,
Misschien herinneren jullie nog het weekend van 18 september 2004. Toen hielden wij in nauwe samenwerking met Emilio de Vlam zestig uren lang een poëtische manifestatie over vrijheid. Om het uur werd ergens in de stad door een dichter zijn/haar beleving rond vrijheid voorgedragen en gefilmd. Tussendoor traden we op de verschillende podia op.

Strijp S-Taal Catwalk 8 maart en Poethement 29 maart a.s. in de bibliotheek deWitteDame

Strijp S-Taal Catwalk
Poëzie van de rol, eigentijds en eigenwijs, verhalen met een beet, tegendraads, rouw of strak in het ritme. Typerende omschrijvingen die slaan op de nieuwe taal Catwalk van Kleurrijke Stad en Poëthement. Een speciaal podium voor jongeren die creatief willen zijn met de Nederlandse taal. Het nieuwe podium wil bij voorkeur een kans geven aan beginnende dichters/schrijvers en rappers om hen:

15 februari a.s. Poëthement in deWitteDameOp zondag 15 februari zijn in de Bibliotheek Eindhoven deWitteDame een aantal dichters te beluisteren. Op deze dag wordt eveneens extra aandacht gegeven aan de Eindhovense dichter, schrijver, hoorspel-en toneelschrijver, beeldend kunstenaar en industrieel vormgever Theo van der Put.

Goed 2009 en... Programma Poethement 11 januari 2009

GOED 2009

Aan een geregen
regens van paradoxen
kleuren het jaar 2009.
Als ware zij onderworpen
aan de kille pamperowinden
van ‘The Origin of Species’

Dichtersdag 2009 in EindhovenOok in 2009 jaar wordt door Poëthement in Eindhoven de Internationale Dichterdag georganiseerd. Dit jaar in samenwerking met CK-Eindhoven en de Literatuur Stimuleringsprijs Eindhoven.

Poëthement in december 2008/ januari 2009Op 14 december houden wij een Open Podium in de Kunstclub (Zeelsterstraat 147, Eindhoven (zie: www.dekunstclub.nl ), tel: 040-2520046). Het is altijd een gezellig klein podium met veel variatie en men kan tevens allerhande kunstvoorwerpen van de bestaande expositie bekijken. Presentatie: Pierre Maréchal.

After Party Literatuur Stimuleringsprijs Eindhoven 2008

Op 11 november wordt in de Blauwe Zaal bij de TU-Eindhoven de prijswinnaar van de Literatuur Stimuleringsprijs Eindhoven (2008) bekend gemaakt. Aanvang 20.00 uur. Zie www.list-eindhoven.nl mocht u informatie hieromtrent ontgaan zijn.

Uitreiking Literatuur Stimuleringsprijs Eindhoven 2008

De genomineerden voor de Literatuur Stimuleringsprijs 2008 zijn onlangs aan alle deelnemers bekend gemaakt door de organisatie. Het zijn vier genomineerden in de categorie verhaal en drie genomineerden in de categorie poëzie. Op dinsdag 11 november zal juryvoorzitter Martin Ros in het Auditorium van de TU/e bekend maken wie van de genomineerden welke prijs in ontvangst mag nemen.
XML-feed