registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Portal-blog van pima

Etalages in de Bergen met gedichten en schilderijen

/~nieuws/pics/hoedenwink39142.jpg

In De Bergen is vanaf komend weekeinde tot en met de eerste week van mei een 'vorstelijke' etalageroute te lopen. In de etalages van veertig winkels en zaken komen kunstwerken en posters met gedichten van Eindhovense makers te hangen. Hier en daar is nu al wat te zien.

Verkiezing van de Stadsdichter van Eindhoven

Op woensdagavond 28 april wordt de nieuwe Eindhovense stadsdichter gekozen. Dat gebeurt vanaf 20.00 uur in café Wilhelmina aan het Wilhelminaplein in Eindhoven.

Dichterspodium 11 april samen werking Kleurrijkestad en Stichting Poethement Eindhoven

Podium voor woordkunstenaars Thema: Vrij Spraak Ontmoeting tussen jonger en ouder, culturen en taaluitingen. Taal wordt op zoveel verschillende manieren gebruikt, door mensen van verschillende culturen, achtergronden en leeftijdsgroepen.

Dichters over Bram Vermeulen 28 maart 2010

Stichting Poëthement Eindhoven Poëzie podium. Na de gevleugelde woorden van Bram Vermeulen ‘Dood ben ik pas als jij me bent vergeten’, schrijven wij: ‘Dood is hij pas als wij hem zijn vergeten’. Bram Vermeulen werd in 1946 geboren, studeerde psychologie en werd in de jaren zeventig bekend door cabaret met Freek de Jonge in Neerlands Hoop.

Verkiezing van de nieuwe stadsdichter van Eindhoven

Op de internationale Dichtersdag 28 januari, presenteerde Arnoud Rigter zijn bundel ‘De Onaangebroken Stad’. De presentatie en de bundel vormden de afsluiting van het succesvolle tweejarig stadsdichterschap van Arnoud Rigter. Op 1 februari is de verkiezing gestart voor een nieuwe stadsdichter van Eindhoven.

Poëthement viert voor de achtste keer dichtersdag

De Eindhovense dichters vonden indertijd ook dat er een dag moest zijn, waar algemeen de aandacht op de plaatselijke dichters werd gericht. Dat vonden wij in 2002 al door mee te doen met de Amsterdamse Vrije Boekendagen. In de bundel ‘Om het nooit gezegde’ komen wij, naast de Amsterdamse dichters, namen tegen van dichters uit de stad.

Laatste oproep voor deelname aan de Dichtersdag in Poëthement

Op donderdag 28 januari houden wij, de dichters van Poëthement, en veel andere dichtersorganisaties in het land de Internationale Dichtersdag met als thema ‘Over de grens’, De organisatie van de dag vergt veel tijd.

Beste wensen voor de medewerkers en lezers van DSE

Dichters, Zij willen nuttig zijn of vermaken * Horatius VS Maréchal *

Ontmoet dichters en performers tijdens hét Nieuwjaarspodium

De dichters van Poëthement houden op 3 januari 2010 14:00 uur een Open Nieuwjaarspodium in de witte dame met een knipoog naar toen, toen je nog jong was.

Zondag 13 december Poethement Eindhoven, kerst, vogels en Godfried Bomans

Deze middag presenteren dichters, schrijvers en performers eigen werk in de vorm van een drieluik. Presentatie van de bundel ‘Ieder jaar Kerst’ van Jef de Schepper. De Schepper is in de dichterswereld vooral bekend als de oudsecretaris van Opwenteling Een, helaas, niet meer bestaande organisatie voor dichters en schrijvers.

Hoe schrijf je een gedicht en kom je op het Poethement podium?

Zoek je het avontuur van de taal? In de nieuwe cursus van CKE-schrijversschool ’Gedichten schrijven: over de grens’ vind je het! Want: kent de poëzie eigenlijk wel grenzen? Is in taal niet alles mogelijk wat je bedenkt? Staan er hekken om de vorm, de stijl en de inhoud van een gedicht?

25 oktober Poethement in de bibliotheek deWitteDame

Thema: Woordkunst-Beeldende Kunst met presentatie van de bundel 'Creatief is mijn ongerief’ van Patrick van Schaijk.
Tijdens dit podium worden herinneringen opgehaald uit de jaren vijftig van de vorige eeuw waar in de eerste Kunstmarkt in Eindhoven (1956) kenmerkend was.

Plaats voor dichters in de Atelierroute Eindhoven 2009

Ook dit jaar kunnen dichters tijdens de Atelierroute op 3 en 4 oktober a.s. van zich laten horen. En zo onverwacht een opluistering zijn in het geheel van de Atelierroute. Tijdens dit weekend openen 100 kunstenaarsateliers hun deuren voor publiek én voor dichters. Van ’s morgens 11.00 uur tot 17.00 uur.
Het is ook leuk en interessant om kennis te maken met het pluriforme geheel aan talenten onder de aangesloten kunstenaars.

20 September Poethement over VRIJHEID

DICHTERS IN HET TEKEN VAN VRIJHEID
Eindhoven is op 18 september 1944 bevrijd door de geallieerden. In het kader daarvan zijn er diverse activiteiten en dus eveneens van de dichters. In samenwerking met Emilio de Vlam Producties heeft Poëthement het project ‘Dichtjesroute’ opgezet. Dit maal met als onderwerp ’65 sec. dichten voor de Vrijheid.

24 mei Dichters over Godfried Bomans (1913-1971)

Op zondag 24 mei dragen dichters hun werk voor over Godfried Bomans. Bomans was een bekend schrijver van boeken, essays, toneelstukken, dagboeken en te beluisteren op grammofoonplaten. Diverse werken van hem zijn verfilmd. Als Bomans op TV te zien was, was dat dikwijls dé redenen waarom velen die avond thuis bleven.
XML-feed