registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Portal-blog van pima

Literair Open Podium in het cafe van de Oude Rechtbank aan het Stratumseind.

Op zondag 17 november wordt in het café van de Oude Rechtbank een literair open podium georganiseerd door de dichters van de PoëzieClub.

Dichterspodium tijdens de Atelierroute 5-6 oktober

Op initiatief van de PoëzieClub zijn tijdens de Atelierroute op 5 en 6 oktober ook woordkunstenaars actief. Bij CoffeeYou, waar een overzicht van kunstwerken door enkele deelnemers is te bewonderen, worden twee dichterspodia gehouden. De kersverse Staddichter Merel Morre heeft een van haar gedichten groots op een raam aangebracht.

Stadsdichterfeest 29 september in het TAC

Zondag 29.09.2013 | 14.00u-19.00u
Temporary Art Centre - Eindhoven
Vonderweg 1 (tegenover PSV-stadion)

22 september Dichters tijdens ‘HemelseHerfst in het Wasven

Tijdens de culinaire bijeenkomst ‘Hemelse Herfst’ en de muzikale- en kunst- ontmoetingen in het Groendomein ‘t Wasven op 22 september a.s. organiseren dichters van de PoëzieClub een dichtersmanifestatie met herfstgedichten uit eigen werk. De optredende dichters zijn: Willem Adelaar, Pierre Maréchal, Nicole Loeve, Anne-Karina Dijkstra, Ad. J. van Vegchel, Gérard Vromen, Angela Polderman, Jan van der Pol, Theo Smit en Piet van den Boom.

25 aug. dichters treden op in het groendomein Het Wasven

‘De bleekgele maan
liefde is koud
zingen de zwanen
ijskoud beschouwd’

28 juli Dichters in het groen van het Wasven

Zondag 28 juli tijd om naar buiten te gaan. In de rijke tuin van het domein organiseren de dichters van de Dichtclub dezelfde zondag een literair podium. Optreden onder andere van Willem Adelaar, Nicole Loeve, Anne Karina Dijstra en Pierre Maréchal. Het podium is vooral bestemd voor dichters die literair gedichten of light verse schrijven én voordragen. En natuurlijk altijd uit eigen werk. De tijden: 14.30- 16.30 uur (inclusief) pauzes.

13 maart Herdenkingspodium Theo van der Put

Onderwerp: Herdenkingspodium naar aanleiding van het overlijden van de dichter, schrijver en beeldend kunstenaar Theo van der Put (Eindhoven 1938-2013).

In memoriam Theo van der Put

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Mij bereikte het nare bericht dat Theo van der Put is overleden. (Eindhoven 1938- Eindhoven 2013) Theo heeft een ogenschijnlijk beperkte rol gehad in het Eindhovens dichterswereldje. Maar dat is bedrieglijk! Theo stond altijd klaar om zijn, dikwijls actuele gedichten, voor te dragen.

Fijne valentijnsdag

Valentijn

Je zal het maar zijn
de hele dag
In de bloemen
op terras

Frans van Hoof 1940-2013

Gisteren bereikte mij het bericht dat Frans was overleden. Vele jaren geleden, Frans zat weer eens in zak en as aan de bar van de Taveerne, gaf ik hem een briefje mee. Met daarop de eerstvolgende datum van het eerstvolgende literair podium in Café Kraaij en Balder. En ja, Frans kwam luisteren en sindsdien was hij vaak op de diverse podia van Eindhoven te vinden. Frans las zijn gedichten op een kenmerkende manier voor en had bovendien respect voor iedereen. Voor hem was gezelligheid heel belangrijk, dus een pilsje er bij was heel gewoon.

2 februari afsluiting Poezieweek themas Muziek

Dichters met en over muziek. Muzikale poëzie in Kraaij en Balder sluit Gedichtenweek 2013 af. De avond is een initiatief van Stadsdichter Eindhoven, Piet van den Boom en de dichter/schrijver Pierre Maréchal.

Een ander nieuwjaarsgedicht

Een gebeurtenis van toen, ver in het verleden .
Van heden en telkens weer opnieuw in vele
vormen, met vele gezichten. Jaar in jaar uit.
En ook deze is nog niet tot zand uitgesleten…

21 december ‘Van Vondel tot nu’. Dichters dragen kers- en kerstfeer gedichten voor.

Decembermaand vol activiteiten, vol gedachten en emoties over het afgelopen jaar. Dichters van De PoëzieClub en van het Eindhovens Schrijfsters Collectief dragen gedichten voor in kerstsfeer bij Gasterij in ’t Ven van het Groendomein Wasven. Niet alleen uit eigen werk maar ook van collega dichters uit heden en verleden.

Thematisch Literair Podium over Joop Oversteegen en de Schrijvers Associatie Opwenteling.

Op 28 oktober wordt in een van de gebouwen van het Groendomein Wasven een Podium gehouden over de dichter Joop Oversteegen (1900- 1994) en zijn in 1962 genomen initiatief tot de oprichting van de Schrijvers Associatie Opwenteling. Door deze debuutuitgeverij zijn tegen de 300 persoonlijke dichtbundels en bloemlezingen uitgegeven.

Voornemen Podium over de dichter Joop Oversteegen en Opwenteling

In verband met ons voornemen om een podium over de bekende dichter Joop Oversteegen en de schrijvers associatie OPWENTELING te organiseren, zoeken wij dichters en medewerkers die bij OPWENTELING hebben gepubliceerd en/of medewerker waren bij deze organisatie.
XML-feed