registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Portal-blog van gouddelver

Leading in technology

Zondag 14 sept. 2014. Wij moeten naar Amsterdam, met de trein van 12.02 uur vanuit Eindhoven. Eerst de bus vanuit Veldhoven. Komen bij de bushalte. Wat staat er, tot onze stomme verbazing, op het elektronisch display? Bushalte vervallen op 14-09 enz.
Daar sta je dan! Een oplossing wordt niet vermeld, er staat op het scherm ook geen verwijzing naar een andere halte.

De puzzel rond MH17.

Veel nabestaanden van passagiers van vlucht MH17 zitten natuurlijk nog te wachten op terugbezorging van goederen uit het door separatisten beheerste deel van Oost-Oekraïne. En heel de wereld wacht nog op opheldering van de oorzaak van deze crash. Het onderzoeks- en repatriëringsteam dat daarvoor moet zorgen is echter sinds enkele weken daar niet aanwezig. Premier Rutte zegt dat het er nog te gevaarlijk is.

Politie pakt paspoorten af van tien potentiële ......’

Bovenstaande titel komt van NRC.nl. Alleen staat op de plaats van de puntjes 'jihadstrijders'.
De actie verbaast mij en roept wrevel op: kan dit zomaar? Tot nu toe moest je altijd een misdaad gepleegd hebben - voltooid tegenwoordige tijd! - voordat je gearresteerd en bestraft kon worden; een verdenking, laat staan een voornemen of vermoeden was niet genoeg. Hoe kan dat opeens veranderd zijn?

Voor letterlievende scholieren en gemakminnende mannen

/~tweet/pics/twi.jpg

Voor middelbare scholieren: bij de Kringloop in Veldhoven vind je nu voor € 0,25(!) per stuk diverse deeltjes van misschien wel de prachtigste letterkundige bloemlezing die in Nederland ooit verschenen is: 'Spectrum der Nederlandse letterkunde'.

Studieloting in 2017 afgeschaft

Het marktgerichte kabinet waardoor wij thans geregeerd worden wil de studieloting in 2017 afschaffen. Die wordt dan vervangen door selectie per instituut, i.c. universiteit of hogeschool. Selectie op basis van geschiktheid en gedrevenheid. Of nog iets anders?

Tweet, tweet - De Hema een beetje dom

/~tweet/pics/twi.jpg

Zwarte Pieten uit het assortiment? Waarom de ene bevolkingsgroep paaien en de andere pesten? Waarom polariseren? Waarom geen bak met Zwartepieten in vijf kleuren? Voor elk wat wils. Ook een uitstekende populariteitsmeter voor elke kleur Pieten.

De Helderse tandarts

Het is lang geleden, maar het is wel waar gebeurd. Hij – ik wil zijn privacy niet schenden - woonde toen nog in Den Helder en zat met een stevige kiespijn in de kroeg. Zijn vriend, een amateur-bokser, was er ook. Tegen hem zei hij: “Geef me eens een linkse directe, dan vliegt die rotkies er misschien uit.” De vriend wilde hem die vriendendienst wel bewijzen, maar de waardin, die ernstiger gevolgen voorzag, zei: “Dan naar buiten; niet hier in mijn tent!”

Antoon Coolen was een groot dichter

/~nieuws/pics/acoolenWP.jpg

In het veelbekeken tv-programma ‘De slimste mens’ wisten onlangs drie bekende en toch wel als intelligent te beschouwen Nederlanders over Joost van den Vondel met z’n drieën niet meer te vertellen dan dat hij een dichter was. Het geeft wel aan, hoe ver de kennis van onze literatuur – en waarschijnlijk het onderwijs daarover - gezakt is. Een week later bleek ook een moderne dichter als Lucebert niet meer over de bekendheid te beschikken die ik hem nog altijd toedacht.

De ISIS-haters vergeten onze eigen Geuzen

Sinds vandaag hebben we in Nederland een discussie over het strafbaar stellen van uitingen waarin de gewelddadige ISIS-beweging verheerlijkt wordt.
Ik denk echter dat daarbij onze eigen geschiedenis vergeten wordt Wij hebben de stichting van de staat der Nederlanden voor een belangrijk deel te danken aan de met ISIS vergelijkbare, zeer gewelddadige beweging van de Geuzen, die in actie kwam tegen onze evenzeer gewelddadige toenmalige overheersers, de Spanjaarden.

De onthoofdingsshow

Stelling 1: het - meer dan incidenteel - willen kijken naar onthoofdingen en andere verminkingen is een uiting van ongezonde nieuwsgierigheid en een bewijs van armoedige fantasie.
Stelling 2: het tonen van onthoofdingen getuigt op zijn minst van ongezonde sensatiezucht, zo niet van wreedheid of sadisme.

Offers voor de waanzin

Ik ben 74 jaar. Was ik nu 24 geweest in Oost-Oekraïne, dan had ik misschien als soldaat mijn leven al moeten offeren. Waarvoor? Voor NIETS. Ja toch, voor de waanzin van enkele heethoofden. Die pakken je gewoon je leven af. Voor niets.

Tweet, tweet - Vluchten naar Rusland?

/~tweet/pics/twi.jpg

Volgens zowat alle westerse politici en betaalde mediabedieners is Rusland in Oekraïne de grote boosdoener. Maar waarom vluchten de mensen uit Oost-Oekraïne nu naar die vijand in plaats van naar het westelijk deel van hun eigen land?

Israël bombardeert een concentratiekamp

Wij rouwen – diep en soms heftig - om bijna 300 doden, waaronder tientallen kinderen, door de vliegramp in Oost-Oekraïne. Maar stilzwijgend, hoewel innerlijk misschien verontwaardigd, zien we toe bij de bombardementen op Gaza, waarbij al meer dan 1000 burgers, waaronder wel 250 kinderen, zijn gedood of verminkt.

Oekraïne: de oogst komt er aan, dus...

Recent bericht in het ED: 'Zoektocht op de rampplek moet snel: de oogst komt eraan.' Daarom organiseerden de separatisten gisteren opnieuw een zoekactie om nog vliegtuigfragmenten en lichaamsdelen op te sporen. Ter toelichting vertelde een van de mannen, dat de oogst spoedig zal beginnen, en dus moeten alle resten voordien uit het veld verwijderd zijn.

De staat Oekraïne saboteert Nederlandse onderzoeksmissie.

Vandaag twee opzienbarende berichten over het onderzoek in Oost-Oekraïne: 1) Nederlandse onderzoekers die het rampgebied in wilden, zijn teruggestuurd door separatisten omdat de toegang onvoldoende veilig was; rond Donetsk zou zwaar gevochten worden; 2) de in Charkov aangekomen marechaussees en onderzoekers mogen pas op zijn vroegst komende vrijdag naar het rampgebied omdat eerst – en dat kan pas op donderdag - het Oekraïense parlement moet instemmen met de overeengekomen voorwaarden.
XML-feed