registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Portal-blog van gouddelver

De Tweede Kamer als poppodium

/~nieuws/pics/thomasp.jpg

Jesse Klaver, van Groen Links, wil de 'popster' onder de tegenwoordige economen, Thomas Piketty, naar de Tweede kamer uitnodigen.

Tweet, tweet..

/~tweet/pics/twi.jpg

Jezus leeft, maar dat hij behalve een kerk nu ook een politieke partij is begonnen, met zelfs een mening over Europa, vind ik wel een beetje vreemd van hem.

Zonder berouw is reïntegratie onmogelijk

Volkert van der G. is voorwaardelijk vrijgelaten en naar het heet moet hij de kans krijgen om te reïntegreren in de samenleving; hij moet een woonadres en middelen van bestaan vinden. Middelen van bestaan vinden betekent doorgaans een baan krijgen. Dit laatste zal mijns inziens bijzonder moeilijk worden.

Idiote journalistiek

Vandaag wordt, zoals bekend, de moordenaar van Pim Fortuyn vrijgelaten. Bekend is ook, dat Justitie dit volkomen onopgemerkt wil doen, omdat er lieden zijn die de feitelijk opgelegde straf voor Van der G. onvoldoende vinden. Maar nu hoor ik zojuist op de radio, dat een journaliste van onze publieke omroep zich voor de gevangenis in Zwolle geposteerd heeft en daar op wacht staat om een glimp van de moordenaar op te vangen.

Zonder respect voor de Tien Geboden wacht ons een sombere toekomst

/~nieuws/pics/10geb.jpg

Sorry dat ik de laatste tijd veel 'preek', maar daar is een reden voor: ik ben verontrust.
In het actualiteitenprogramma EenVandaag zaten vandaag niet minder dan drie onderwerpen waarin hetzelfde probleem aan de orde kwam: geen erkenning en eerbiediging van andermans recht op leven.

Hoe bestrijd je islamitische radicalisering?

Meer dan honderd islamitische jongeren zijn uit Nederland naar Syrië vertrokken om zich daar te wijden aan de jihad, de verbreiding van de islam met humanitaire maar ook met militaire middelen. Een dertigtal schijnt inmiddels teruggekeerd, enkelen zijn ginds omgekomen.

Heiligen worden niet aanbeden

Vandaag werden twee pausen heilig verklaard. Dat feit haalde het NOS Journaal. Maar dit liet niet na, een misverstand te wekken.

Tweet, tweet..

/~tweet/pics/twi.jpg

Het statement van de week hoorde ik vanavond uit de mond van Jeroen Pauw. Tegen Joost van Bellen zei hij: 'Vind jij ook niet dat drugs iets leuk maken wat anders niet leuk is?'

'Eerst pauper, dan president' oftewel De bewondering van het geweld

/~nieuws/pics/lhijack.jpg

Femke Wolting heeft een film gemaakt 'Last hijack', 'De laatste kaping'. Zij kwam daarover berichten bij Pauw & Witteman. De hoofdpersoon had, naar verluidt, door zijn carrière als kaper bij zijn terugkeer in zijn omgeving groot aanzien verworven: eerst gold hij hij als een sukkel en idioot, nu werd hij gerespecteerd en aangesproken met 'papa'.

De paasvogel

Negentig of meer procent van de Nederlanders zijn opgegroeid met het idee dat de paaseieren gebracht worden door de ‘paashaas’. Zo niet wij. Bij ons – in een dorp in de Kempen in de jaren na de Tweede Wereldoorlog - werden de mooi gekleurde eieren gebracht door de paasvogel (in dialect: de pòsvogel). Tenminste, dat hoorden wij van onze ouders, die zelf opgegroeid waren in resp. Bergeijk en Bladel.

Oplossing Oekraïne voor een democraat tamelijk eenvoudig

/~nieuws/pics/kiev.jpg

De Nederlandse media suggereren voortdurend dat er alleen met militair geweld een oplossing voor het interne conflict in Oekraïne mogelijk is. Telkens klinken vragen als 'Waarom maakt de Oekraïense regering in Kiev geen einde aan de bezettingen?' en 'Wanneer zal Rusland besluiten, zijn sympathisanten in Oost-Oekraïne met troepen te hulp te komen?'

Toenemend geweld en wreedheid

/~nieuws/pics/cmusius.jpg

Hoezeer het mij ook tegenstaat deze werkelijkheid onder ogen te zien, we ontkomen er niet aan te erkennen dat geweld en wreedheid op vele plaatsen in de wereld toenemen.

Het bisdom Roermond heeft iets uit te leggen

Gisteren werd bekend gemaakt: het bisdom Roermond erkent dat zijn voormalige bisschop Gijsen tussen 1958 en 1961 twee minderjarige jongens seksueel heeft misbruikt. De beschuldiging ligt er al jaren, de beschuldigde heeft altijd ontkend en na de periode van het vermeende misbruik nog meer dan een halve eeuw geleefd.

Geheime camera: meestal een verwerpelijke methode.

RTL heeft om het pestgedrag op scholen te bestrijden een aantal gepeste leerlingen met een camera stiekem video-opnamen in de klas laten maken. Binnenkort zou men die beelden op tv willen uitzenden. Een school heeft echter de zaak bij de rechter aanhangig gemaakt om te voorkomen dat dat gebeurt.

Wie inbreekt zet alles op het spel.

Soms lees je zelfs in serieuze kranten merkwaardige uitspraken. Zo in NRC Handelsblad van 31 maart. Strafrechtadvocaat Sidney Smeets beweert daarin – natuurlijk naar aanleiding van het optreden van het Deurnese juweliersechtpaar - het volgende: “Doordat ministers dit soort dingen zeggen”- hij refereert hier aan de term ‘inbrekersrisico’ die staatssecretaris Teeven eerder gebruikte nadat een inbreker bij een overval was doodgeslagen – “krijgen mensen het idee dat ze het recht hebben om hun eigen huis en haard te verdedigen. Terwijl de rechter er lang niet altijd zo over denkt.
XML-feed