registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Portal-blog van gouddelver

De onthoofdingsshow

Stelling 1: het - meer dan incidenteel - willen kijken naar onthoofdingen en andere verminkingen is een uiting van ongezonde nieuwsgierigheid en een bewijs van armoedige fantasie.
Stelling 2: het tonen van onthoofdingen getuigt op zijn minst van ongezonde sensatiezucht, zo niet van wreedheid of sadisme.

Offers voor de waanzin

Ik ben 74 jaar. Was ik nu 24 geweest in Oost-Oekraïne, dan had ik misschien als soldaat mijn leven al moeten offeren. Waarvoor? Voor NIETS. Ja toch, voor de waanzin van enkele heethoofden. Die pakken je gewoon je leven af. Voor niets.

Tweet, tweet - Vluchten naar Rusland?

/~tweet/pics/twi.jpg

Volgens zowat alle westerse politici en betaalde mediabedieners is Rusland in Oekraïne de grote boosdoener. Maar waarom vluchten de mensen uit Oost-Oekraïne nu naar die vijand in plaats van naar het westelijk deel van hun eigen land?

Israël bombardeert een concentratiekamp

Wij rouwen – diep en soms heftig - om bijna 300 doden, waaronder tientallen kinderen, door de vliegramp in Oost-Oekraïne. Maar stilzwijgend, hoewel innerlijk misschien verontwaardigd, zien we toe bij de bombardementen op Gaza, waarbij al meer dan 1000 burgers, waaronder wel 250 kinderen, zijn gedood of verminkt.

Oekraïne: de oogst komt er aan, dus...

Recent bericht in het ED: 'Zoektocht op de rampplek moet snel: de oogst komt eraan.' Daarom organiseerden de separatisten gisteren opnieuw een zoekactie om nog vliegtuigfragmenten en lichaamsdelen op te sporen. Ter toelichting vertelde een van de mannen, dat de oogst spoedig zal beginnen, en dus moeten alle resten voordien uit het veld verwijderd zijn.

De staat Oekraïne saboteert Nederlandse onderzoeksmissie.

Vandaag twee opzienbarende berichten over het onderzoek in Oost-Oekraïne: 1) Nederlandse onderzoekers die het rampgebied in wilden, zijn teruggestuurd door separatisten omdat de toegang onvoldoende veilig was; rond Donetsk zou zwaar gevochten worden; 2) de in Charkov aangekomen marechaussees en onderzoekers mogen pas op zijn vroegst komende vrijdag naar het rampgebied omdat eerst – en dat kan pas op donderdag - het Oekraïense parlement moet instemmen met de overeengekomen voorwaarden.

Euthanasie onmogelijk?

Voor de zoveelste keer vernemen we dat een executie in de VS moeilijkheden geeft: “Joseph Wood (55), veroordeeld voor een dubbele moord, kreeg een dodelijke injectie.

Hysterische reacties rondom vliegramp Oekraïne

De ramp met vlucht MH17 is afschuwelijk, maar afschuwelijk is ook de tendentieuze en soms hysterische berichtgeving in de media, onder andere in het ED van maandag 21 juli. In de koppen termen als ‘gesol met lichamen’ en ‘wereld verbijsterd’. En in de teksten werden de ter plaatse werkzame Oekraïners afgeschilderd als onmensen, botte bruten die elk gevoel voor menselijkheid misten. Impliciet was daarbij de zelfgenoegzame boodschap: wij, ja wij zouden het heel wat beter gedaan hebben! Maar wat hebben we gezien en voor welke opgave stonden de ter plaatse aanwezige militairen en hulpverleners?

Zaagmeel in het hoofd

Premier Rutte gaf vanavond weer een persconferentie over de MH17, i.c. de stand van zaken rondom de repatriëring van de stoffelijke overschotten uit Oost-Oekraïne. Daarna mochten er enkele vragen worden gesteld. De eerste - geloof het of geloof het niet - luidde ongeveer: "[i]De roep zwelt aan om voor de repatriëring met militair geweld in te grijpen.

Een duurzame uitvaart

Je hebt eufemismen en eufemismen. Een zeer gedurfd exemplaar vond ik vandaag in een column van Anita Vliegenberg in het ED. Zij schrijft over ‘een duurzame uitvaart’. Wat dat is? Ik citeer: “Dan krijg je een mooi plekje in een bos, zonder steen of poespas. Je kunt kiezen voor een houten kist of zelfs een van karton, riet, wilgentenen of bananenbladeren. Een katoenen lap is zelfs mogelijk.

Rutte: onvruchtbare boosheid

Premier Rutte is boos op Poetin, zeggen de Journaals. Reden: volgens Rutte doet Poetin onvoldoende om een nette afhandeling en een objectief internationaal onderzoek naar de oorzaak van ramp met vlucht MH17 mogelijk te maken. Daarom oefent hij op Poetin druk uit. Ondertussen zien we minister Timmermans in Kiev handen schudden met de premier van Oekraïne en waarschuwingen uitdelen aan de separatisten.

Brokstukken vertellen waarschijnlijk weinig

Elsevier meldt: “Een team van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) is begonnen aan het onderzoek tussen de brokstukken van het neergehaalde vliegtuig van Malaysia Airlines. De internationale onderzoekers werken wel onder restricties van pro-Russische rebellen.”

Een waar woord over Zwarte Piet

Door sommigen wordt Zwarte Piet tegenwoordig gedegradeerd tot slaaf van Sinterklaas; de goede Sint zou hem dus - geheel in strijd met zijn reputatie - geïmporteerd hebben uit Afrika of gekocht van een- wie weet Hollandse - slavenhandelaar. Ook bij de Verenigde Naties schijnen ze dit soort onzin te gaan geloven.

Naamproblemen

Ze moesten een naam verzinnen, iets origineels natuurlijk: de naam voor de nieuwe binnenspeeltuin in Veldhoven. Iets met ‘bal’ opperde iemand. ‘Balorig’ riep een ander. Maar dat kon natuurlijk niet, de Veldhovense jeugd is niet balorig. Maar de ‘bal’ vond men wel een goed idee Zo werd de balorigheid dus gecamoufleerd: ‘Ballorig'.

Regel is regel, Befehl ist Befehl

In het ED konden we vandaag lezen, dat een Nuenense vrouw die bij de gemeente Eindhoven het (betaalde) nieuwe paspoort van haar inmiddels overleden moeder wilde gaan ophalen, om het als aandenken te bewaren, niet alleen het nieuwe paspoort niet meekreeg, maar dit ook nog vernietigd zag, terwijl in het oude, dat ze wel terugkreeg, niet minder dan zes gaten geponst werden. De krant spreekt van een 'onverbiddelijke' ambtenaar, maar zijn baas, de wethouder, zit met die onverbiddelijkheid intussen wel in zijn maag.
XML-feed