registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Portal-blog van gouddelver

Tweet, tweet...

Wat is de tenniswereld toch tolerant! Het verschrikkelijke gekrijs van Maria Sharapova verscheurt hier de zoele middagstilte. Werd zij nu maar eens en voor altijd uitgeschakeld!

‘Als God bestaat moet hij nodig een functioneringsgesprek hebben’

Bovenstaande arrogante en van domheid uitpuilende uitspraak hoorde ik vanmorgen op Radio1. De zegsman, vergetend dat hij niet meer is dan een mier op twee benen, ziet God kennelijk als een soort buurman die hij wel eens de les kan lezen, en niet als het oneindige, machtige opperwezen, dat de hele kosmos in zijn hand houdt en in toorn met een zuchtje van zijn lippen de hele aarde met daarop alle dode en levende schepsels zou kunnen vernietigen.

Een misplaatste vrije dag.

Ooit is Hemelvaartsdag in Nederland tot vrije dag verheven, omdat het een van de vier belangrijkste feestdagen was in het kerkelijk jaar. Nu zijn binnen onze grenzen hele volksstammen die geen flauw idee meer hebben wat er op die feestdag gevierd werd, laat staan dat zij er enige godsdienstige of kerkelijke activiteit aan vastknopen.

Toonaangevende ex-katholieken

Vorige week vrijdag nam Paul Witteman afscheid van de veel bekeken en geroemde talkshow die hij acht jaar lang samen met Jeroen Pauw presenteerde. De nacht daarop zond de VARA een mooi documentaire over hem uit, gemaakt door Han Peekel. Wederom trof mij bij die gelegenheid de gedachte, hoeveel jongelui uit katholieke nesten, opgegroeid rond het midden van de 20e eeuw, na het nest en het katholicisme vaarwel gezegd te hebben, een spraakmakende rol in het Nederlandse maatschappelijke leven gespeeld hebben.

Tweet, tweet, tweet...

/~nieuws/pics/philzuidned.jpg

Advies aan Philharmonie Zuidnederland: als Eindhoven niet wil meebetalen, wegwezen!

Tweet, tweet...

De Anti-Europa Partij verkondigt: 'Wij zijn voor een sterk Europa maar dan een sterk Europa door goede samenwerking'. De naïevelingen: schijnbaar nooit opgelet tijdens de geschiedenisles.

De Tweede Kamer als poppodium

/~nieuws/pics/thomasp.jpg

Jesse Klaver, van Groen Links, wil de 'popster' onder de tegenwoordige economen, Thomas Piketty, naar de Tweede kamer uitnodigen.

Tweet, tweet..

/~tweet/pics/twi.jpg

Jezus leeft, maar dat hij behalve een kerk nu ook een politieke partij is begonnen, met zelfs een mening over Europa, vind ik wel een beetje vreemd van hem.

Zonder berouw is reïntegratie onmogelijk

Volkert van der G. is voorwaardelijk vrijgelaten en naar het heet moet hij de kans krijgen om te reïntegreren in de samenleving; hij moet een woonadres en middelen van bestaan vinden. Middelen van bestaan vinden betekent doorgaans een baan krijgen. Dit laatste zal mijns inziens bijzonder moeilijk worden.

Idiote journalistiek

Vandaag wordt, zoals bekend, de moordenaar van Pim Fortuyn vrijgelaten. Bekend is ook, dat Justitie dit volkomen onopgemerkt wil doen, omdat er lieden zijn die de feitelijk opgelegde straf voor Van der G. onvoldoende vinden. Maar nu hoor ik zojuist op de radio, dat een journaliste van onze publieke omroep zich voor de gevangenis in Zwolle geposteerd heeft en daar op wacht staat om een glimp van de moordenaar op te vangen.

Zonder respect voor de Tien Geboden wacht ons een sombere toekomst

/~nieuws/pics/10geb.jpg

Sorry dat ik de laatste tijd veel 'preek', maar daar is een reden voor: ik ben verontrust.
In het actualiteitenprogramma EenVandaag zaten vandaag niet minder dan drie onderwerpen waarin hetzelfde probleem aan de orde kwam: geen erkenning en eerbiediging van andermans recht op leven.

Hoe bestrijd je islamitische radicalisering?

Meer dan honderd islamitische jongeren zijn uit Nederland naar Syrië vertrokken om zich daar te wijden aan de jihad, de verbreiding van de islam met humanitaire maar ook met militaire middelen. Een dertigtal schijnt inmiddels teruggekeerd, enkelen zijn ginds omgekomen.

Heiligen worden niet aanbeden

Vandaag werden twee pausen heilig verklaard. Dat feit haalde het NOS Journaal. Maar dit liet niet na, een misverstand te wekken.

Tweet, tweet..

/~tweet/pics/twi.jpg

Het statement van de week hoorde ik vanavond uit de mond van Jeroen Pauw. Tegen Joost van Bellen zei hij: 'Vind jij ook niet dat drugs iets leuk maken wat anders niet leuk is?'

'Eerst pauper, dan president' oftewel De bewondering van het geweld

/~nieuws/pics/lhijack.jpg

Femke Wolting heeft een film gemaakt 'Last hijack', 'De laatste kaping'. Zij kwam daarover berichten bij Pauw & Witteman. De hoofdpersoon had, naar verluidt, door zijn carrière als kaper bij zijn terugkeer in zijn omgeving groot aanzien verworven: eerst gold hij hij als een sukkel en idioot, nu werd hij gerespecteerd en aangesproken met 'papa'.
XML-feed