registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Portal-blog van gouddelver

Een duurzame uitvaart

Je hebt eufemismen en eufemismen. Een zeer gedurfd exemplaar vond ik vandaag in een column van Anita Vliegenberg in het ED. Zij schrijft over ‘een duurzame uitvaart’. Wat dat is? Ik citeer: “Dan krijg je een mooi plekje in een bos, zonder steen of poespas. Je kunt kiezen voor een houten kist of zelfs een van karton, riet, wilgentenen of bananenbladeren. Een katoenen lap is zelfs mogelijk.

Rutte: onvruchtbare boosheid

Premier Rutte is boos op Poetin, zeggen de Journaals. Reden: volgens Rutte doet Poetin onvoldoende om een nette afhandeling en een objectief internationaal onderzoek naar de oorzaak van ramp met vlucht MH17 mogelijk te maken. Daarom oefent hij op Poetin druk uit. Ondertussen zien we minister Timmermans in Kiev handen schudden met de premier van Oekraïne en waarschuwingen uitdelen aan de separatisten.

Brokstukken vertellen waarschijnlijk weinig

Elsevier meldt: “Een team van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) is begonnen aan het onderzoek tussen de brokstukken van het neergehaalde vliegtuig van Malaysia Airlines. De internationale onderzoekers werken wel onder restricties van pro-Russische rebellen.”

Een waar woord over Zwarte Piet

Door sommigen wordt Zwarte Piet tegenwoordig gedegradeerd tot slaaf van Sinterklaas; de goede Sint zou hem dus - geheel in strijd met zijn reputatie - geïmporteerd hebben uit Afrika of gekocht van een- wie weet Hollandse - slavenhandelaar. Ook bij de Verenigde Naties schijnen ze dit soort onzin te gaan geloven.

Naamproblemen

Ze moesten een naam verzinnen, iets origineels natuurlijk: de naam voor de nieuwe binnenspeeltuin in Veldhoven. Iets met ‘bal’ opperde iemand. ‘Balorig’ riep een ander. Maar dat kon natuurlijk niet, de Veldhovense jeugd is niet balorig. Maar de ‘bal’ vond men wel een goed idee Zo werd de balorigheid dus gecamoufleerd: ‘Ballorig'.

Regel is regel, Befehl ist Befehl

In het ED konden we vandaag lezen, dat een Nuenense vrouw die bij de gemeente Eindhoven het (betaalde) nieuwe paspoort van haar inmiddels overleden moeder wilde gaan ophalen, om het als aandenken te bewaren, niet alleen het nieuwe paspoort niet meekreeg, maar dit ook nog vernietigd zag, terwijl in het oude, dat ze wel terugkreeg, niet minder dan zes gaten geponst werden. De krant spreekt van een 'onverbiddelijke' ambtenaar, maar zijn baas, de wethouder, zit met die onverbiddelijkheid intussen wel in zijn maag.

Leerplicht? 15.000 kinderen zitten thuis

Nederland heeft voor kinderen tot 16 jaar een leerplicht. Maar de handhaving van deze wet onder het huidige kabinet is een lachertje. Het NOS Journaal berichtte dat naar schatting 15.000 kinderen zonder onderwijs thuis zitten - soms wel een jaar -, omdat er geen school meer is die hen wil of moet toelaten.

Tweet, tweet...de media

Ik ga u iets verklappen wat sommige journalisten, zelfs bij onze landelijke zender Radio 1, niet weten: 'de media' is het meervoud van 'het medium'. Je moet dus nooit zeggen: 'De media is.., de media heeft.., de media doet', enzovoort.

Israël-Palestina, een onoplosbaar conflict, tenzij…

In de omgeving van Hebron, op de westelijke Jordaanoever, zijn drie Israëlische jongens ontvoerd en vermoord. Heel Joods Israël is in rouw. Bovendien in woede, omdat men aanneemt dat het een moord is, door Palestijnen gepleegd om politieke redenen. Waarschijnlijk is dat ook zo, want de jongens waren afkomstig uit een illegale Joodse nederzetting in Palestijns gebied.

Verkeerde prioriteiten in Eindhoven en Veldhoven

Af en toe worden er in onze gemeenten evenementen georganiseerd. In Eindhoven was enkele weken geleden Guus Meeuwis ingehuurd voor publieksvermaak, Veldhoven kende het afgelopen weekend een Beach Event. Op zich is daar natuurlijk niets tegen, integendeel, het volk mag en moet bij tijd en wijle opgevrolijkt worden.

Onoverwinnelijk

Af en toe doe je een ontdekking. Zo vond ik afgelopen weekend een leuk gedicht van Goethe, dat door Brahms op muziek is gezet. Het is getiteld 'Unüberwindlich'

Tweet, tweet...Sint Joris

Zou het Sint-Joriscollege Eindhoven dit jaar maar één geslaagde hebben? In het ED van donderdag 19 juni schrijven ze: "De ambities van onze geslaagde zijn waargemaakt."

Wat te doen tegen het gewelddadige jihadisme

Groen-Linksleider Bram van Ojik denkt dat de oorzaak van het huidige conflict in Irak, i.c. de strijd van het jihadistische ISIS tegen de Iraakse regering, gelegen is in het ontbreken van een Amerikaans plan voor het bestuur van Irak na het vertrek van de Amerikaanse troepen, enkele jaren geleden.

Soms deinst ook de SP niet terug voor misleiding.

Het is vervelend als je een club waarmee je in wezen sympathiseert moet kritiseren. Toch moet het nu gebeuren, omdat die club deze keer de waarheid ernstig geweld aandoet. En wel bij monde van één van zijn Kamerleden. Jasper van Dijk, woordvoerder onderwijs voor de SP, beweert deze maand in het partijblad Tribune, zonder blikken of blozen: “Nu de basisbeurs wordt weggehaald heb je als student twee mogelijkheden. Of je gaat meer werken, wat ten koste gaat van je studie, of je gaat helemaal niet meer studeren.

Hoe goed onze overheden samenwerken....

Over een klein kwartier gaat de burgemeester van Apeldoorn rondroepen, dat de moordenaar van Pim Fortuyn
XML-feed