registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Portal-blog van henkdaalder

Van Gogh huis moet in Madurodam

Dominees woning van Gogh, Nuenen

Dominees woning van Gogh, Nuenen
Deze vakantie was ik in Madurodam. Het viel me daar op dat er zo veel internatinale toeristen rondliepen. En ook dat je in het Madurodam souvenir winkeltje over de van Gogh spulletjes strukelde. Nederland, dat is o.a. van Gogh.
Maar in de madurodam huisjes is niets dat aan diezelfde van Gogh herinnerd.

verzamelingen project in de bibliotheek Eindhoven

/~henkdaalder/images/obehv_obj_verzameling.jpg


In de bibliotheek zijn enkel opvallende objecten verschenen, en aparte looplijnen op de vloer.
Ik begrijp niet helemaal wat de bedoeling is, maar het heeft te maken met het aanleggen van een verzamelingen van virtuele dingen, concepten en fysieke objecten. Iedere deelnemer kan max 30 van dergelijke dingen aangeven om te delen met anderen.

BOSE advies: géén dubbele ruit, maar eindelijk beginnen met benutten

/~henkdaalder/images/boseadvies.jpg


BOSE is het SRE project waarmee de congestie in het gebied Oost Eindhoven, Laarbeek, Nuenen, Geldrop, moet worden opgelost.
BOSE staat voor Bereikbaarheid Oostelijke Stadsregio Eindhoven.

Helaas heeft het vorige bestuur het geniale idee gehad dat ze over de rug van BOSE, ook een compleet nieuwe weg konden doordrukken. De ruit om Eindhoven afmaken, dat wilde het vorige college van Eindhoven. Helaas wees de verplichte MER-studie uit, dat die ruit de congestie in het BOSE gebied niet oploste. De ruit was dus een vekeerde keus.

Fietstunnel na 30 jaar in gebruik genomen

/~henkdaalder/images/fietstunnel TU terrein.jpg


Onder de rondweg bij het TU terrein wordt een fietstunnel aangelegd.
De tunnel is tegelijk gebouwd met de rondweg, maar werd niet gebruikt. Elk jaar pompte de gemeente hem leeg om te kijken of hij er nog lag. Nu wordt hij eindelijk in gebruik genomen. Op het TU terrein ligt al een geweldig nieuw fietspad langs de Dommel. Als je ergens in de regio het Campus gevoel wilt opdoen, dan is het daar. Aan de noordkant van de rondweg, bij het Fontys gebouw wordt een nieuwe helling aangelegd. Aan beide zijden moet nog een grondwater dichte helling met wegdek, worden aangelegd, anders loopt de tunnel opnieuw vol grondwater.

MU zoekt 30 jonge mensen voor een T-Shirt presentatie

/~henkdaalder/images/Mu_Tshirts.jpg

De t-shirt company 2KbyGingham ziet katoen als het informatie medium van nu.
Als kleinschalige, maar wereldwijd actieve voorloper in deze vorm van draagbare communicatie heeft 2K de afgelopen jaren vele tientallen kunstenaars bereid gevonden om orignele prints voor shirts te ontwerpen.
Shirt en afbeelding smelten samen tot een straattaal. MU brengt deze straattaal en de kunst erachter samen in een presentatie.

Nederland moet zijn eigen schone stadsauto ontwerpen

/~henkdaalder/images/eu luchtkwaliteit.jpg


"Europa geeft Nederland geen uitstel voor normen luchtkwaliteit"
Uit het FD van 28 juni 2006:

De Europese milieuministers houden vast aan de strenge EU-normen voor luchtkwaliteit vanaf 2010. Staatssecretaris Van Geel (milieu) wilde dat Nederland meer tijd kreeg om aan de eisen te voldoen, maar kreeg daarvoor geen steun van de Europese milieuministers.

Dafwerkplek krakers organiseren 25 juni expositie

/~henkdaalder/images/dafwerkplek.jpg


De krakers die de voormalige DAF flat hebben gekraakt, werken aan een expositie van werk dat de groep heeft gemaakt en van andere betrokkenen. Zondagmiddag 25 juni moet het gebeuren

Creatieve netwerk competitie om 3 miljoen EUR

/~henkdaalder/images/creative%20challenge%20call.jpg


Dinsdagmiddag 13 juni, in het "Designhuis", het voormalige Kantongerecht gebouw, kwamen 200 mensen naar een bijeenkomst waar werd uitgelegd hoe je kunt meedoen in een competitie voor in totoaal 3 miljoen subsidie.
Het ministerie van EZ wil dat er meer netwerken ontstaan waar creatieve dienstverleners en ondernemers en traditionele bedrijven in samenwerken.

Burgerforum luisterde in Eindhoven

/~henkdaalder/images/burgerforumehv.jpg


Het Burgerforum is een selectie van 140 nederlanders, een redelijke afspiegeling van de bevolking. Zij gaan het kabinet adviseren over verbeteringen aan het kiesstelsel. Moet er een districten stelsel komen, een gekozen premier, moet je meerdere stemmen kunnen inzetten.
Dus structuur wijzigingen. Daarom zal een eventuele aanpassing ook wel niet zo veel uitmaken, de politici zelf verander je er niet mee. Andere ingrepen die de kern van het probleem echt aanpakken, zullen meer effect hebben op de betrokkenheid van meer burgers bij het openbaar bestuur. Over de structuur van het kiesstelsel laten nadenken, is dan een mooi speeltje om de burgers wat af te leiden van waar de echte invloed wordt uitgeoefend.

Volslagen incompent gedrag van de wegenbouwers

/~henkdaalder/images/file poot van metz.jpg


Vandaag was Eindhoven in het nieuws met een onnodig lange file op de snelweg, terwijl de werkzaamheden op een heel andere weg gebeuren. Het veroorzaken van die file van 25 km, tot bij Budel, was een demonstratie van incompetent gedrag, waarvan ik me afvraag of ze het expres gedaan hebben.

4 juni 1989, het bloedbad op het plein van de hemelse vrede

/~henkdaalder/images/china make a statement.jpg


Chinezen zijn net gewone mensen, ze proberen ook te bloggen en daarbij hun mening te geven.
Een van hen doet dat onder de naam angrychineseblogger
Op de foto de man die de tanks tegenhoudt(niet de blogger) bij demonstraties op het plein van de hemelse vrede.

Laatste stadsdebat over de stedelijke buitenruimte

/~henkdaalder/images/stadsdebat2.jpg


De gemeente wil de kwaliteit van de openbare ruimte verbeteren. Het is op te veel plaatsen een rommeltje. Daarom willen ze nu overal de kwaliteit op een gelijk "basis" niveau zien te krijgen. Om daarbij de gewone eindhovenaar te betrekken zijn de ambtenaren, een paar dan, uit hun ivoren toren afgedaald.

2000 europeanen per uur, tekenen oneseat.eu

Een opmerkelijk internet initiatief is www.oneseat.eu. De zweedse europarlementarier Cecilia Malmström is een burgerinitiatief begonnen om 1 miljoen handtekeningen op te halen. Daarmee wil ze het europarlement laten vergaderen over de vraag of het niet hoog tijd is dat ze voortaan alleen in Brussel vergaderen. Nu verhuist een groot deel van de EU overheid nog regelmatig naar Straatsburg. Dat kost 200 miljoen per jaar. Help mee dit bedrag te besparen.

Luchtvervuiling blokkeert nog steeds nieuwbouwplannen, gelukkkig

Het wordt tijd dat er eindelijk serieus werk gemaakt wordt van het verminderen van de regionale luchtvervuiling.
Alleen zo kunnen nieuwbouwplannen doorgaan.
In de gemeente Eersel is een plan al voor de tweede keer uitgesteld.
Het simpele bezwaar van een omwonende was voldoende om de Raad van State tot dat uitstel te doen besluiten.

Inspraak wordt eerder mogelijk

De regering heeft besloten dat inspraak op een andere manier geregeld gaat worden. "Inspraak nieuwe stijl", noemen ze dat.
Al in de vroege beleidsvoorbereiding zullen burgers geconsulteerd gaan worden. En aan het eind van de procedure komt er nog een belangen toets, in de besluitfase.

Deze werkwijze zal eerst in enkele projecten elders in het land geprobeerd worden.
In Eindhoven hebben we echter al een aantal jaren Trefpunt Groen Eindhoven, die het eerste deel van deze nieuwe vorm van inspraak al ongeveer uitvoert.
XML-feed