registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Portal-blog van henkdaalder

Hoeveel is ons Brabants Landschap U waard?

/~henkdaalder/images/brabants_landschap_voor_windmolens.jpg

Verreweg de meeste Brabanders wonen in de stad. En helaas zullen de meesten denken dat het platteland er uit ziet zoals dat groen en grijs direct achter de vangrail naast de snelweg.

De geheimen van Ons Net

/~henkdaalder/images/glasvezelcentrale.jpg

Begin december kon ik aanwezig zijn bij een presentatie van de NEM, de leverancier van glasvezel verbindigen in Nuenen.
Ze hebben besloten ook Gerwen en Nederwetten een aanbod te doen.
Die dorpen hebben met dat aanbod nog lang geen glasvezel, want de vereiste percentage deelnemers is te hoog, 80%. Ik heb er een hard hoofd in dat Gerwen dat gaat halen.

Nuenenaren voor Nuenenaren deelt 175 kerstpakketten uit

/~henkdaalder/images/nuenen_geeft.jpg


De vrijwilligers organisatie "Nuenenaren voor Nuenenaren" heeft de afgelopen week zo'n 175 kerstpakketten onder Nuenenaren uitgedeeld. De produkten in die pakketten, zijn ingebracht door het winkelend publiek in de Nuenense supermarkten.

Nuenen West, maar dan met enkele kastelen

/~henkdaalder/images/nuenenwest3sprongen.jpg


De gemeente Nuenen heeft een mooi plan laten maken voor de invulling van Nuenen West. Het wordt een wijk aan de Eindhovense kant van Nuenen, tussen de Dommel en de huidige rand van Nuenen.
Sommige bewoners van Boord zijn tegen omdat hun nu nog open gebied ook volgebouwd wordt.

Het Technasium in de regio Eindhoven

/~henkdaalder/images/technasium_regio_Eindhoven.jpg4 middelbare scholen in de regio Eindhoven hebben een overeenkomst gesloten over het gaan gebruiken van een nieuwe onderwijsvorm het Technasium.

Glasvezel aanbod voor Gerwen en Nederwetten

Inwoners van de bebouwde kom van Gerwen en Nederwetten hebben vandaag een aanbod van de NEM in de bus gekregen. Voor dezelfde tarieven als de inwoners van Nuenen dorp kunnen we 10Mbit internet krijgen, 48 tv zenders, wat radio, en voip bellen. De prijzen van de NEM zijn ongeveer vergelijkbaar met wat je nu aan KPN betaalt voor telefoon, en aan UPC voor TV.

Uw Eindhovense Canon?

/~henkdaalder/images/Eindhoven_kijkt_om.jpg


Kijk even naar de website Eindhoven kijkt om
Onderdeel van "Eindhoven kijkt om" is een kwartet, voor een paar euro te koop. Dat is nog geen canon, maar wel een aanzet.

Onsportief gedrag van de marathon-politie

Op Omroep Brabant Nieuws een beschamend stukje gekleurde journalistiek over een als agent verklede fietser, die in opdracht de ene marathonloper in de hekken fietste ten gunste van de andere marathonloper. En daarbij beide lopers hinderde.

fietsende politiehond rijdt marathon loper in de  hekken

fietsende politiehond rijdt marathon loper in de hekken

Marathon Eindhoven 2006 backstage

/~henkdaalder/images/marathon_eindhoven_plattegronds.jpg


Wat rook het fris vandaag in Eindhoven! Het marathontraject was afgezet en auto's en aftandse eindhovense bussen vervuilden vandaag niet. De marathon dag begon met de city run. Die start om 10.15, maar ruim daarvoor zijn de deelnemers en vrijwilligers al bezig.

Phileas krijgt een nieuwe motor

/~henkdaalder/images/phileas%20lichter.jpg


APTS heeft een aantal Phileas bussen verkocht in Frankrijk.
En ze maakte vorige week bekend dat ze die bussen een andere aandrijving geven dan de Phileas in Eindhoven.
Het bedrijf heeft een contract gesloten met GM dat een hybride aandrijving verkoopt met de naam "GM Allison Hybrid System"
Dat betekent dat APTS een praktische oplossing heeft gekozen voor de problemen waar ze bij de Eindhovense bussen mee kampt.

Helmond kan de grondspeculanten de pas afsnijden

/~henkdaalder/images/lungendonkt.jpg


Grondspeculanten hebben de laatste 10 jaar de huizenprijzen explosief doen stijgen. Voor nieuwkomers op de woningmarkt is het een stuk onbetaalbaarder geworden dan voor die tijd.
Het probleem is dat grondspeculanten al in een heel vroeg stadium grond in het buitengebied kopen, stukje bij beetje, als duidelijk wordt dat er ergens een woningbouw locatie komt.

Van Gogh huis moet in Madurodam

Dominees woning van Gogh, Nuenen

Dominees woning van Gogh, Nuenen
Deze vakantie was ik in Madurodam. Het viel me daar op dat er zo veel internatinale toeristen rondliepen. En ook dat je in het Madurodam souvenir winkeltje over de van Gogh spulletjes strukelde. Nederland, dat is o.a. van Gogh.
Maar in de madurodam huisjes is niets dat aan diezelfde van Gogh herinnerd.

verzamelingen project in de bibliotheek Eindhoven

/~henkdaalder/images/obehv_obj_verzameling.jpg


In de bibliotheek zijn enkel opvallende objecten verschenen, en aparte looplijnen op de vloer.
Ik begrijp niet helemaal wat de bedoeling is, maar het heeft te maken met het aanleggen van een verzamelingen van virtuele dingen, concepten en fysieke objecten. Iedere deelnemer kan max 30 van dergelijke dingen aangeven om te delen met anderen.

BOSE advies: géén dubbele ruit, maar eindelijk beginnen met benutten

/~henkdaalder/images/boseadvies.jpg


BOSE is het SRE project waarmee de congestie in het gebied Oost Eindhoven, Laarbeek, Nuenen, Geldrop, moet worden opgelost.
BOSE staat voor Bereikbaarheid Oostelijke Stadsregio Eindhoven.

Helaas heeft het vorige bestuur het geniale idee gehad dat ze over de rug van BOSE, ook een compleet nieuwe weg konden doordrukken. De ruit om Eindhoven afmaken, dat wilde het vorige college van Eindhoven. Helaas wees de verplichte MER-studie uit, dat die ruit de congestie in het BOSE gebied niet oploste. De ruit was dus een vekeerde keus.

Fietstunnel na 30 jaar in gebruik genomen

/~henkdaalder/images/fietstunnel TU terrein.jpg


Onder de rondweg bij het TU terrein wordt een fietstunnel aangelegd.
De tunnel is tegelijk gebouwd met de rondweg, maar werd niet gebruikt. Elk jaar pompte de gemeente hem leeg om te kijken of hij er nog lag. Nu wordt hij eindelijk in gebruik genomen. Op het TU terrein ligt al een geweldig nieuw fietspad langs de Dommel. Als je ergens in de regio het Campus gevoel wilt opdoen, dan is het daar. Aan de noordkant van de rondweg, bij het Fontys gebouw wordt een nieuwe helling aangelegd. Aan beide zijden moet nog een grondwater dichte helling met wegdek, worden aangelegd, anders loopt de tunnel opnieuw vol grondwater.
XML-feed