registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Portal-blog van henkdaalder

Fietspad langs Eindhovens kanaal

/~henkdaalder/images/fietspad_eindhovens_kanaal.jpg


Bij Geldrop kruist het Eindhovens kanaal de kleine Dommel. Het fietspad langs het kanaal, ligt daar eigenlijk op een kanaal dijk. Omdat binnenkort de oevers van het kanaal groot onderhoud gaan krijgen, worden de fietspaden verstevigd. Het wordt nu een betonnen fietspad, van tegels van 2x2 m groot. Hopenlijk blijven de randen van die tegels goed op elkaar aansluiten.

Parkline Eindhoven, heel fout parkeersysteem

De gemeente Eindhoven gaat een betaald parkeren systeem invoeren waarbij je met je mobieltje moet betalen.
Op zich is het goed als je voor parkeren moeten betalen. Het betalen blijft vervelend, maar de remmende werking ervan kan een positief effect hebben op de luchtvervuiling.

Helaas betalen schone auto's in Eindhoven evenveel als vuile auto's.
Terwijl het met dit systeem heel goed mogelijk is om het tarief te differentiƫren. Als je kunt bewijzen, dat je in een schone auto rijdt, ZOU de gemeente je in een lagere tariefklasse kunnen indelen.

Gerwen en Nederwetten krijgen ook glasvezel van OnsNet

/~henkdaalder/images/Ons_Net_voor_Dummies_Nbanner.gif

De NEM heeft besloten ook Gerwen en Nederwetten aan te sluiten. De helpdesk van OnsNet meldde dat op mijn vraag waar het besluit bleef. Ik had begrepen uit de berichten van OnsNet dat ze op 31 dec zouden peilen hoeveel respons er was.

Gemeenschaps-spel: de interactieve regiokaart

/~henkdaalder/images/wikimapia_eindhoven.jpg

Op Wikimapia kun je op een kaart, allerlei regionale plaatsen aanduiden en van een beschrijving voorzien.
Als enkele anderen er op gestemd hebben, wordt de plaats permanent gemarkeerd.
De boodschap zelf kan iedereen aanpassen, zoals op een gewoon wiki.

Hoeveel is ons Brabants Landschap U waard?

/~henkdaalder/images/brabants_landschap_voor_windmolens.jpg

Verreweg de meeste Brabanders wonen in de stad. En helaas zullen de meesten denken dat het platteland er uit ziet zoals dat groen en grijs direct achter de vangrail naast de snelweg.

De geheimen van Ons Net

/~henkdaalder/images/glasvezelcentrale.jpg

Begin december kon ik aanwezig zijn bij een presentatie van de NEM, de leverancier van glasvezel verbindigen in Nuenen.
Ze hebben besloten ook Gerwen en Nederwetten een aanbod te doen.
Die dorpen hebben met dat aanbod nog lang geen glasvezel, want de vereiste percentage deelnemers is te hoog, 80%. Ik heb er een hard hoofd in dat Gerwen dat gaat halen.

Nuenenaren voor Nuenenaren deelt 175 kerstpakketten uit

/~henkdaalder/images/nuenen_geeft.jpg


De vrijwilligers organisatie "Nuenenaren voor Nuenenaren" heeft de afgelopen week zo'n 175 kerstpakketten onder Nuenenaren uitgedeeld. De produkten in die pakketten, zijn ingebracht door het winkelend publiek in de Nuenense supermarkten.

Nuenen West, maar dan met enkele kastelen

/~henkdaalder/images/nuenenwest3sprongen.jpg


De gemeente Nuenen heeft een mooi plan laten maken voor de invulling van Nuenen West. Het wordt een wijk aan de Eindhovense kant van Nuenen, tussen de Dommel en de huidige rand van Nuenen.
Sommige bewoners van Boord zijn tegen omdat hun nu nog open gebied ook volgebouwd wordt.

Het Technasium in de regio Eindhoven

/~henkdaalder/images/technasium_regio_Eindhoven.jpg4 middelbare scholen in de regio Eindhoven hebben een overeenkomst gesloten over het gaan gebruiken van een nieuwe onderwijsvorm het Technasium.

Glasvezel aanbod voor Gerwen en Nederwetten

Inwoners van de bebouwde kom van Gerwen en Nederwetten hebben vandaag een aanbod van de NEM in de bus gekregen. Voor dezelfde tarieven als de inwoners van Nuenen dorp kunnen we 10Mbit internet krijgen, 48 tv zenders, wat radio, en voip bellen. De prijzen van de NEM zijn ongeveer vergelijkbaar met wat je nu aan KPN betaalt voor telefoon, en aan UPC voor TV.

Uw Eindhovense Canon?

/~henkdaalder/images/Eindhoven_kijkt_om.jpg


Kijk even naar de website Eindhoven kijkt om
Onderdeel van "Eindhoven kijkt om" is een kwartet, voor een paar euro te koop. Dat is nog geen canon, maar wel een aanzet.

Onsportief gedrag van de marathon-politie

Op Omroep Brabant Nieuws een beschamend stukje gekleurde journalistiek over een als agent verklede fietser, die in opdracht de ene marathonloper in de hekken fietste ten gunste van de andere marathonloper. En daarbij beide lopers hinderde.

fietsende politiehond rijdt marathon loper in de  hekken

fietsende politiehond rijdt marathon loper in de hekken

Marathon Eindhoven 2006 backstage

/~henkdaalder/images/marathon_eindhoven_plattegronds.jpg


Wat rook het fris vandaag in Eindhoven! Het marathontraject was afgezet en auto's en aftandse eindhovense bussen vervuilden vandaag niet. De marathon dag begon met de city run. Die start om 10.15, maar ruim daarvoor zijn de deelnemers en vrijwilligers al bezig.

Phileas krijgt een nieuwe motor

/~henkdaalder/images/phileas%20lichter.jpg


APTS heeft een aantal Phileas bussen verkocht in Frankrijk.
En ze maakte vorige week bekend dat ze die bussen een andere aandrijving geven dan de Phileas in Eindhoven.
Het bedrijf heeft een contract gesloten met GM dat een hybride aandrijving verkoopt met de naam "GM Allison Hybrid System"
Dat betekent dat APTS een praktische oplossing heeft gekozen voor de problemen waar ze bij de Eindhovense bussen mee kampt.

Helmond kan de grondspeculanten de pas afsnijden

/~henkdaalder/images/lungendonkt.jpg


Grondspeculanten hebben de laatste 10 jaar de huizenprijzen explosief doen stijgen. Voor nieuwkomers op de woningmarkt is het een stuk onbetaalbaarder geworden dan voor die tijd.
Het probleem is dat grondspeculanten al in een heel vroeg stadium grond in het buitengebied kopen, stukje bij beetje, als duidelijk wordt dat er ergens een woningbouw locatie komt.
XML-feed