registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Portal-blog van henkdaalder

Achtergrond van de nieuwe HOV poll in de rechter kolom

Goed openbaar vervoer helpt mee in de strijd tegen de luchtvervuiling en de energie verspilling door het autorijden. We hebben al buslijnen, sommige zijn zelfs overvol.

Ontwerp mee aan ons Duurzame Brabantse Landschap

/~henkdaalder/images/windmolens_in_Brabant.jpg


Hoe gaat onze regio Eindhoven duurzaam worden?
Hierbij de uitnodiging mee te werken aan het samen ontwerpen van vele windmolens in ons Brabantse landschap. Het worden onze eigen windmolens. Iedere Brabander krijgt het recht een stukje van een windmolen te bezitten, als hij maar in de buurt staat, en er voldoende windmolens zijn.

Image Radio, nog 2 dagen zelf kunst meemaken

/~henkdaalder/images/imageradio.jpg


De wand straalt een beetje licht uit als hij in rust is. Een langzaam bewegend patroon van pasteltinten. Zachte elektronische galmklanken begeleiden de beweging op de wand. Zodra er iemand langs loopt, of in de buurt van de wand komt, reageert die met een kleurige verlichte vlek. Een soort schaduw, maar met een eigen leven. Toch is de relatie met bewegende de persoon duidelijk.

Image Radio, innovatieve kunst, 2, 3 en 4 nov

/~henkdaalder/images/imageradiomix.jpg

Komend weekend is Image Radio, een festival van 3 dagen, met innovatieve kunst.
Het aparte er aan is, dat de kunst interacteert met de omgeving, beelden op grote schermen, die reageren op de mensen die er langs komen, bijvoorbeeld. De essentie is steeds dat de omgeving op een andere, nieuwe manier wordt ervaren, vaak interactief.

Succes voor de Dorpsraad Gerwen

Op 31 oktober (2007) houden 3 dorpen in de gemeente Nuenen Dorpsraad verkiezingen, Nederwetten, Gerwen en Eeneind. De kandidaten van Gerwen, er is daar nu nog geen dorpsraad, hebben al wel een succes gescoord. Ze hebben bereikt dat de rondweg om Gewen een week eerder open is gesteld, dan de gemeente eigenlijk wilde.

Gaan bewoners vertegenwoordigers door de molen voor Eindhoven Airport?

Volgens de website van BOW, is er overleg over de vergroting van de milieuschade van Eindhoven Airport.De gemeente Eindhoven heeft stevig geïnvesteerd in een te groot luchthaven gebouw. Nu willen ze nog regelen dat er veel meer lawaai gemaakt mag worden. In het "Globe overleg" vertegenwoordigd de BOW de veldhovenaren. Andere regio bewoners zijn in het Globe overleg niet vertegenwoordigd. Dat is een ernstig gebrek. Vooral bij zo'n schadelijk besluit

De woenselse poort was waarschijnlijk meer een hek

Piet Janssens veegt het zand van de gevonden fundering

Piet Janssens veegt het zand van de gevonden fundering

De archeologe die de opgraving leidt, tussen C&A en de Bijenkorf, weet ook niet precies wat ze nu opgegraven hebben. Ze zijn letterlijk nog zoekende, maar ze leggen dit nu netjes vast.
De komende tijd wordt de nieuwe fietskelder aangelegd, en dan mogen ze weer eerst onderzoek doen in de rest van de straat.

Onsnet in Gerwen

/~henkdaalder/images/onsnetnuenenhits.jpg

Het glasvezel net doet het nu ook bij mij in de straat, vandaar dat mijn hits nu niet altijd meer vanaf de Meern of Amsterdam lijken te komen, maar vanuit Nuenen.

Natuurlijk wilde ik wel eens zien of het echt zo snel is, maar de website www.speedtest.nl komt niet verder dan 30Mbit, terwijl we toch echt een 100Mbit verbinding hebben.

Eindhoven Airport is schadelijk voor de regionale economie en Brainport

Het ED is een opmerkelijk intensief PR offensief begonnen voor de uitbreiding van het lawaai maken op Eindhoven Airport.
Dit heeft niets meer te maken met normale journalistiek. Het kan niet anders of Eindhoven Airport, of grootaandeelhouder Schiphol of Ryanair heeft Wegener, de baas van het ED, opdracht gegeven om dat PR offensief uit te voeren. En dan krijg je ogenschijnlijk zonder aanleiding een reeks van artikelen in de krant.

Cultuur in Europa moet vooral van de burgers komen

/~henkdaalder/images/Cultuur_in_Europa_moet_ook_van_de_burger_komen.jpg


Woe 6 juni kwam een aantal kamerleden luisteren naar burgers uit deze regio.
En van die burgers vroeg de aandacht voor cultuur tussen alle "belangrijke" zaken in de politiek.

Het Europa van de Burgers moet overzichtelijker en democratischer

 Een regiogenoot aan het woord over nederland in de EU

Een regiogenoot aan het woord over nederland in de EU

Woe 6 juni was een aantal kamerleden naar Eindhoven gekomen om te luisteren naar de mening van burgers uit de regio over hoe het verder moet met de EU verdragen. Komt er nu opnieuw een referendum of niet?

Toen PvdA kamerlid Harm Evert Waalkens voorzitter werd van de vaste kamercommissie voor Europa, nam hij zich voor, flink de boer op te gaan. Hij nam de commissie op sleeptouw door het land.

Aanleg onsnet Gerwen ligt stil!

/~henkdaalder/images/onsnet_ligt_stil.jpg


Al een paar weken gebeurt er niet veel meer bij de aanleg van onsnet in Gerwen.

Waar moet onze nieuwe burgemeester zich vooral voor inzetten?

Van Sakkers viel mij vooral op dat hij enthousiaste toespraken kon geven op bijeenkomsten met hightech bedrijven. Brainport dus. Dat waardeer ik in hem, maar hij heeft met het vorige college onze regio grote schade berokkend door persé de ruit om Eindhoven af te willen maken. Terwijl er wekelijks mensen sterven door de vieze lucht van ons verkeer. Daar had wat aan gedaan kunnen worden, maar het gebeurt niet.

Autovernuft op weg naar de top

/~henkdaalder/images/formula_student_TUE.jpg

De openings activiteit van het europese studentencongres van de TUE, was een race festijn met diverse auto's en motoren. Hier een race tussen de zelfgebouwde raceauto van TUE studenten, voor Formulastudent, op de eerste plaats natuurlijk. Op de tweede plaats een Donkervoort en daarachter een Ferrari.

PvdA is milieuvervuilende asfaltpartij geworden

De PvdA wil zomaar ineens een snelweg aanleggen waarvan is bewezen dat die niet helpt om het BOSE probleem op te lossen.
Zo vlak voor de verkiezingen kwam het hoge woord er uit.
De PvdA wil dat er meer auto's gaan rijden in de regio, die meer luchtvervuiling produceren, waardoor nog meer regiogenoten stikken door het fijn stof.
Nu al sterven er jaarlijks 400 mensen in deze regio, vooral door de uitstoot van het verkeer.
XML-feed