registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Portal-blog van henkdaalder

Elektrische en hybride voertuigen bij Trefpunt Groen Eindhoven

In de lezingen serie over duurzaam consumeren en ondernemen, is a.s. woensdag 2 juli het onderwerp duurzame mobiliteit aan de orde.
19.30 in 't Bellefort, Iepenlaan 40, in de buurt van het PSV stadion.

Jan Willem van der Wiel van het ATC geeft dan een presentatie waarin de volgende onderwerpen ter sprake komen:

Zonnestroom op je dak? in 2 minuten geregeld

/~henkdaalder/images/zonnestroomfilmpje.jpg


Grappig filmpje op Youtube waarbij een rijtjeshuis in een dag een dak vol zonnepanelen krijgt.
Doe je ook mee met de SDE subsidie? Nog een paar weken, dan hoor je of de ambtenaren van Senter Novem de onontkoomabre beslissing hebben genomen, die ze ook meteen hadden kunnen nemen.

Biomassa centrale in Geldrop

22 april was een informatieavond voor de gemeenteraad en bevolking van Geldrop. Op een aantal oude sportvelden in Noord Geldrop, Spaarpot moet evt een biomassa centrale komen. Op een of andere manier zijn sommigen daar op tegen. Ik was ook een beetje kritisch, vanwege de luchtvervuiling, de uitstoot van zo'n installatie.

1 april, DAF en SDE

Op 1 april 2008 wordt gevierd dat DAF 80 jaar bestaat.
Niet het huidige DAF, maar toen begon Hub van Doorne zijn "Hub van Doorne Machine en Reparatie Fabriek" HvDMRF, 2 letters zijn al goed. Inmiddels is DAF een dochterbedrijf van Paccar, maar wel een dochter waar in 2007 ca 100.000 EUR per medewerkers winst is gemaakt. Van die 100.000 EUR wordt ca 1000 aan de medewerker zelf uitgekeerd als winstuitkering, voor het vele overwerk.

Wie kende Eckart Wintzen?

Eckart Wintzen tijdens zijn speech bij ons DSE jubileum in 2005 Foto: Rien Valk

Eckart Wintzen tijdens zijn speech bij ons DSE jubileum in 2005 Foto: Rien Valk

Eckart Wintzen is overleden, hij was 68 jaar oud. Veel IT'ers in de regio Eindhoven zullen hem kennen, hij was directeur van BSO toen dat fuseerde met een sloot IT afdelingen van Philips.

Zonnepaneeltje? Met subsidie-kans

De regering heeft een nieuwe subsidie regeling voor duurzame energie opgezet. De komende jaren gaan ze voor 1300 miljoen de onrendabele top van allerlei vormen van zeer of min of meer duurzame energie subsidiƫren.
Zo krijgen nieuwe windmolen eigenaren een paar cent bovenop de marktprijs van stroom, Windstroom is bijna concurrerend met kolenstroom. En zonnestroom eigenaren krijgen wel 33 cent per schone kWh. Het eerste jaar dan. Voor de komende jaren zal de subsidie steeds minder worden. Hoe snel, dat is erg onzeker.

En? Draaide de regionale economie vandaag een tandje lager?

bron: Omroep Brabant nieuws, Eindhoven Airport een hele dag dicht

bron: Omroep Brabant nieuws, Eindhoven Airport een hele dag dicht

Groot nieuws op Omroep Brabant, Eindhoven Airport zat dicht wegens de mist.
In interviews in de vertrekhal werd de schade opgenomen. Vakantie gaat niet door, vakantie begint later, stedentripje gemist, 3-daags uitje mislukt, vakantiehotel annuleren, en jawel 1 zakenreiziger die gewoon naar zijn werk moest, aan de andere kant van 400 liter kerosine.

Doe je mee met de nuenense duurzame energie cooperatie?

Nuenens raadslid Ernst van de Leij (PvdA) heeft een mooie houten keukentafel. Daar ontvangt hij mensen uit de samenleving.
Op een van die avonden ontstond het idee om het succes van OnsNet Nuenen te kopieren in de vorm van een cooperatie die duurzame energie regelt voor de leden.

Diesel bestelauto met roetfilter

Vandaag gezien in de stad, een TNT bestelbus met dieselmotor en roetfilter. En inderdaad, er kwam geen walm uit, en ik rook ook niets. TNT afficheert zichzelf graag als groen bedrijf, maar kennelijk doen ze het ook echt, zoals blijkt uit deze bestelbus. Een pluim voor TNT.

Eindhoven op VPRO website Landroof

Er is sinds kort een nieuw VPRO TV programma en bijbehorende website, Landroof
Ook Eindhoven en regiobewoners komen daar op voor.Het is een aardige combinatie van verschillende web applicaties om een actiegroep te ondersteunen.

Post raakt soms zoek

/~henkdaalder/images/postbode_zoekt_wat.jpg


Deze postbode was duidelijk iets aan het zoeken.
Ik heb maar niet gevraag wat, zal wel een brief zijn. Aan de pakketten te zien is de meeste post van A4 formaat. En dan weten dat er ergens nog een gewone envelop tussen moet zitten.

Eerste Eindhovense Windmolens in Acht?

Het bedrijf Van Happen, van de containers, gaat verhuizen naar Acht. En omdat een bedrijf tegenwoordig ook duurzaam moet zijn, willen ze op hun nieuwe bedrijf ook Windmolens bouwen. Worden dit de eerste windmolens in de regio (ED.nl)?

Wat is het verschil tussen Leen en Rob?

Beide burgemeester kandidaten zijn van de PvdA, dat is niet erg, het zijn totaal verschillende personen. En zo weten we nu al zeker dat Eindhoven een PvdA burgemeester krijgt.

Fietsenval van de gemeente Eindhoven

Gevaarlijk verkeerd gelegde graskeien langs de Collseweg

Gevaarlijk verkeerd gelegde graskeien langs de Collseweg
De gemeente doet hier en daar zijn best de stad prettiger te maken voor fietsers, zoals de voorrang bij de Dommeltunnel, over de stationsweg/Fuutlaan.

Maar soms gaat de gemeente ook gruwelijk in de fout, op de Collse weg bijvoorbeeld.
De gemeente is bezig met een reconstructie en daarbij krijgen de bermen graskeien. Helaas leggen ze die graskeien op een gevaarlijke manier. Graskeien hebben gootjes en die liggen naast de Collse weg in de lengterichting van de weg, als je met je fiets even op die rand komt, ga je geheid op je bek. De fietswielen komen in die richels, en daar kom je bijna niet meer uit, tot je valt. De 3 geulen zijn dieper en breder dan tramrails, en het zijn er 3 naast elkaar, en ook nog precies in de rijrichting.

Campagne voorstellen voor de beide burgemeesters kandidaten

De gemeente heeft al een website ingericht voor het burgemeesters referendum, http://www.referendumeindhoven.nl Het promotieteam van de gemeente gaat met een "burgemeesters mascotte" langs verschillende pleinen van de stad. Natuurlijk moet het referendum een daverend succes worden, dus als u nu alvast belooft dat u gaat stemmen, dan kunnen we ons verder vooral met de inhoud bezig houden. Ik wil niet weten hoe die mascotte er uit ziet, maar hoop wel op een interessante campagne met veel interactie.
XML-feed