registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Portal-blog van wimh

Muziekgebouw Frits Philips: Seizoen 2017-2018

Foto: Ronald Rietman

Foto: Ronald Rietman

De programmering van het Muziekgebouw in Eindhoven voor het seizoen 2017-2018 is weer rond en we kunnen kaartjes kopen.
Misschien is er ook wel iets voor jou bij!

Nieuw boek over de beginjaren van ASML

Foto: Sandra Geerlings

Foto: Sandra Geerlings

Op 1 april 1984 is een bedrijfje met vijftig werknemers gestart op Strijp T. Een doodgeboren spin-off van Philips S&I, dat kon nooit wat worden, vond de omgeving. Ook de eerste vijftig medewerkers vonden het maar niks dat ze onder de sociale paraplu van Philips uitgetjoept werden. Dat bedrijfje heette ASML en we weten allemaal wat ervan terecht is gekomen.

Ethiek en Innovatie: wat willen we eigenlijk zelf?

/~nieuws/pics/robhdruk.jpg

Vorige week brak er een hevige discussie uit bij mijn presentatie (zie: www.dse.nl/node/view/5387 ) in de DSE gebruikersbijeenkomst over de gevolgen van IoT (Internet of Things) en Robots. Het kernprobleem is dat techneuten zich nu druk moeten maken over ethische vraagstukken. Deze publicatie probeert deze discussie door te zetten op de DSE homepage.

Digitale Stad Eindhoven (DSE) organiseert een lezing over onze toekomst met robots

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Op dinsdag 9 mei gaat Wim Hendriksen zijn visie geven op de toekomst van ons en van onze kinderen. Hij geeft aan hoe de combinatie van Internet of Things, Artificial Intelligence en Robotica ons leven zullen veranderen. Hij geeft ook een aanzet aan welke afwegingen we met zijn allen moeten maken om ervoor te zorgen dat we een mooiere wereld krijgen dan we nu hebben.

Het leven op de wereld beter en mooier maken.

Foto: Rien Valk - Ook Eindhoven maakt het mooier

Foto: Rien Valk - Ook Eindhoven maakt het mooier

Gevonden op www.loesje.nl : Het leven op de wereld beter en mooier maken.
Voor mij is dat geen luchtkasteel. Het is ook niet iets dat je moet overlaten aan bazen, deskundigen of begeleiders.
Je idealen verwezenlijken doe je door er dagelijks een kasteel van te metselen.

Zondag 1 juni: Pak de fiets en Doe de Dommel en bezoek meteen het Muziekfestival op de Dommel

/~wimh/muziektent.jpg

Je hebt geen idee hoe mooi de omgeving van Eindhoven is. Zet Zondag 1 juni eens je PC uit, laat al die negatieve gevoelens in je hoofd eens wegwaaien en ga de “Doe de Dommel” route fietsen. Ik beloof je dat je er geen spijt van zult krijgen!

Open huis ECA zaterdag 24 mei van 11.00 tot 17.00 uur; Frederiklaan 163A

OPEN HUIS Eindhovense Computer Associatie zaterdag 24 mei van 11.00 tot 17.00 uur; Frederiklaan 163A
De oudste computerclub van Eindhoven, ECA, houdt op zaterdag 24 mei weer een open dag. Wat deze club zo bijzonder en aantrekkelijk maakt, is de aanwezigheid van heel veel computers, randapparatuur en software, van hypermodern tot stokoud, en allemaal gebruiksklaar en beschikbaar voor de leden.

De programma's van het seizoen 2014-2015 van het Parktheater en Muziekgebouw zijn gepubliceerd.

Het wordt een mooi seizoen op de podia van het Muziekgebouw en het Parktheater in Eindhoven! De regio wordt weer een beetje mooier van wat er allemaal te zien is.

Ijsbeertjes bij Dierenrijk in Nuenen

Foto: Wim Hendriksen

Foto: Wim Hendriksen

Frimas, ijsbeer bij Dierenrijk in Nuenen, is sinds half november de trotse moeder van twee wolken van ijsberenjonkies.Ze heten Noordje en Pixel en hebben nu 2 maanden bij hun moeder in het kraamhol gezeten. Ze zijn flink gegroeid van 600 gram naar meer dan tien kilo en komen nu heel voorzichtig zo nu en dan het kraamhol uit. Moeder Frimas let goed op de kleintjes en zorgt ervoor dat ze niks te kort komen.

Eindhoven in Fortune: we staan internationaal op de kaart als "Next Silicon Valley"

Brainport Eindhoven is door het Amerikaanse blad Fortune uitgeroepen als een van de steden die kans maken om de volgende Silicon Valley te worden. Vooral de High Tech Campus met zijn 100 bedrijven en 8000 onderzoekers heeft hieraan bijgedragen. Samen met Zurich, Stockholm, Singapore, Dublin, Kopenhagen en Oulo hebben we de goede infrastruktuur en wonen hier de beste mensen om dit waar te kunnen maken. We zijn dus bezig om de "Best New City For Business Innovation" te worden.

Ontdek Eindhoven met een app!

/~nieuws/pics/ehvapp.jpg

Sinds de start van het nieuwe studiejaar stelt Eindhoven365 de Eindhoven Essentials App beschikbaar. Met de app ontdek je op een verrassende manier hotspots in Eindhoven. De applicatie geeft niet de standaard toeristische informatie, maar laat juist de plekken in de stad zien die bijzonder zijn, die je misschien niet kent, maar wilt leren kennen. Laat ons hier eens lezen wat je van deze app vindt. Relevante tips

Waarom accepteren we spullen die stuk gaan?

In mijn technische opleiding, lang geleden, werd veel nadruk gelegd op het feit dat mission critical systems het niet mochten begeven als er een fout optrad in een van de componenten. Oplossingen waren te vinden in de hoek van gezond verstand en redundancy. Een voorbeeld van gezond verstand is dat componenten met water bij voorkeur niet bovenop componenten met elektronica geplaatst moeten worden. Een voorbeeld van redundancy is het hoogspanningsnet waarbij elk verdeelstation van minstens twee kanten zijn elektriciteit aangeleverd krijgt. Het vermijden van single point failures had geen gevolgen voor de functionaliteit van het systeem, maar wel voor de betrouwbaarheid en de beschikbaarheid. Typische voorbeelden van betrouwbare systemen waren het analoge telefoonnet en de spoorwegen.

DSE koopt een nieuwe server!

/~nieuws/pics/dell.jpg

Vorige week is de nieuwe Dell computer geleverd die de oude server zo spoedig mogelijk gaat vervangen.
Die oude server, een PowerEdge 2650 ook van DELL, loopt al sinds 2003 zonder noemenswaardige problemen, maar het werk wordt hem allemaal een beetje teveel. Met deze nieuwe server kunnen we weer een paar jaar vooruit. Voor de techneuten onder ons: het is een DELL PowerEdge R510 rack chassis, twee intel Xeon E5620 processoren, 32GB RAM, 16 TB aan disks en redundant power supplies. Samen goed voor 35 kilo spullen.
De prijs viel gelukkig mee, en daarmee is DELL een jaar Sponsor van DSE!

Wat dragen spaarlampen eigenlijk bij aan de oplossing van het CO2 probleem?

foto: Rien valk

foto: Rien valk

In het verleden kregen we hoog bezoek uit de Verenigde Staten om ons Nederlanders een probleem aan te praten over de CO2-huishouding en de gevolgen daarvan voor het milieu. Eerst kwam would-be president Al Gore zijn film promoten, daarna liet pensionado-president Bill Clinton zich met drie SUV's en acht motoragenten van Schiphol naar Soestdijk vervoeren om ons uit te leggen hoe hij persoonlijk de lampen in zijn huis had vervangen door energiezuiniger types.

Nieuws uit het DSE bestuur

/info/images/bestuurs-foto-w450x318.jpg


In de vorige DSE bestuursvergadering hebben we afgesproken om een kort verhaal op de homepage te zetten waar we ons druk over gemaakt hebben. Dit verhaal wordt geschreven los van de notulen en is dus geen verslag van de vergadering. Het doel is om de DSE vrijwilligers en de DSE gebruikers op de hoogte te stellen van de activiteiten van het bestuur.
XML-feed