registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Laatste nieuws

Een overzicht van Eindhovens nieuws, ICT nieuws.

donderdag 23 maart

12:43
Even geduld nog voor tacoliefhebbers uit Eindhoven. Het eerste Nederlandse filiaal van Taco Bell opent namelijk een week later dan gepland.
Bron: Studio040
11:58
Nuenenaren zijn op 5, 8 en 13 april welkom in het Van Gogh Museum in Amsterdam. Ze hoeven dan niet te betalen voor een kaartje. Zo kunnen zij het teruggevonden gestolen Nuenens schilderij van het kerkje, na 15 jaar, weer bezichtigen.
Bron: Studio040
10:27
De toegangspoortjes op station Eindhoven blijven voorlopig open. Dat schrijft het college van B&W aan de gemeenteraad. Iedereen moet met óf zonder ov-chipkaart gemakkelijk door het station het centrum in kunnen lopen. Zolang dat niet gerealiseerd is, gaan de poortjes niet op slot.
Bron: Studio040
09:02
Vanaf december gaat er elke 10 minuten een trein rijden op de lijn Amsterdam-Utrecht-Eindhoven. Na veel klachten over te drukke treinen, heeft de NS besloten meer Intercity's in te zetten.
Bron: Studio040
08:50
Heavy rock, wilde stunts, strippers en waarzeggers. Het is allemaal te zien in de HELLDORADO-The Incredible Rock & Roll Freakshow op 18 november in het Klokgebouw. Eindhoven is een evenement rijker.
Bron: Studio040
08:27
Eindhovenaren die in het weekend van 14 april t/m 16 april naar Paaspop gaan, kunnen naar een stadsgenoot gaan kijken. Eindhovense rapper Fresku is geboekt door het festival in Schijndel.
Bron: Studio040
07:47
Bij een politiecontrole bij het Evoluon in Eindhoven is een man agressief geworden toen hij z'n rijbewijs in moest leveren. Hij had te veel gedronken.
Bron: Studio040
07:37
Fontys-studenten en studenten van andere hoge scholen mogen tijdens de tentamenperiode niet studeren in de bibliotheek van het MetaForum. Dat gebouw bevindt zich op de campus van de TU en Fontys-studenten maken gretig gebruik van de faciliteit.
Bron: Studio040
07:25
Op de Baffinstraat in Geldrop is in de nacht van woensdag op donderdag een auto uitgebrand. De politie gaat ervan uit dat de auto in brand is gestoken.
Bron: Studio040

woensdag 22 maart

18:59
Bij een controle in het Eindhovense stadsdeel Gestel zijn gisteren diverse misstanden aan het licht gekomen. Zo werd onder meer een illegaal aangehouden, en stuitte de gemeente bij adressen op onduidelijke geldstromen en ten onrechte betaalde uitkeringen of toeslagen.
Bron: Studio040
18:36
De TU/e start vandaag met de bouw van een windtunnel. In september kunnen de eerste testen uitgevoerd worden. Het nieuwe gebouw kost maarliest 1,25 miljoen euro.
Bron: Studio040
17:18
Het dragen van een hoofddoek mag geen invloed hebben op het vinden of behouden van werk, en Eindhoven moet moslima's daarbij actief steunen. Die oproep deed de PvdA gisteravond aan de gemeenteraad en het Eindhovense stadsbestuur, naar aanleiding van een uitspraak van het Europese Hof van Justitie. Maar de partij kreeg daarvoor niet veel handen op elkaar.
Bron: Studio040
17:03
Over twee weken is het zover: twaalf Fontys-studenten uit Eindhoven en Tilburg gaan de strijd aan tijdens de zeilwedstrijd Race of the Classics.
Bron: Studio040
13:37
Het is zijn plekje, al tien jaar: de parkeersplaats aan de Raffaissenstraat in de Eindhovense binnenstad. Bart Jeurissen staat er dag en nacht, door weer en wind, en houdt naar eigen zeggen de parkeerplek inbraakvrij. Toch moet de cliënt van het Leger des Heils nu vertrekken van de gemeente, omdat hij overlast zou veroorzaken.
Bron: Studio040
12:50
Het Eindhovense DJ-duo Showtek komt naar Wish Outdoor. De broers Sjoerd en Wouter Jansen treden op over de hele wereld. Veel zijn ze dus niet meer in de regio Eindhoven. Met de bevestiging van Showtek is de programmering van Wish Outdoor bijna compleet.
Bron: Studio040
12:33
Voor het derde jaar op rij organiseert Dynamo Jeugdwerk, in samenwerking met onder meer de Cruyff Foundation en PSV, de 6 tegen 6 Cruyff Kampioenschappen in Eindhoven.
Bron: Studio040
12:27
Op de Aalsterweg in Eindhoven is even voor het middaguur een fietser zwaargewond geraakt. Hij werd geschept door een personenauto. Hoe dat kon gebeuren is nog niet duidelijk.
Bron: Studio040
12:02
Zo'n 150 scholieren uit Nuenen hebben vandaag 300 bomen en struiken geplant aan de Nuenense Broek.
Bron: Studio040
11:39
Kinderen van basisschool De Branding hebben vandaag in Geldrop geholpen bij het overzetten van padden. Ieder jaar begint aan het begin van de lente een massale paddentrek. Vrijwilligers van het IVN zetten zich in om de dieren veilig te laten oversteken.
Bron: Studio040
11:22
De Eindhovense DJ La Fuente kan wel janken, zijn kostbare Ferrari is gisteravond vernield in Amsterdam. De top DJ spaarde jarenlang voor de auto en kocht hem in 2014. De sportauto met een waarde van drie ton is bekrast en bespuugd door vandalen.
Bron: Studio040