registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Laatste nieuws

Een overzicht van Eindhovens nieuws, ICT nieuws.

zondag 30 april

19:03
Roel van Eert is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De topscheidrechter kreeg de onderscheiding opgepeld door de Geldrop-Mierlose burgemeester Berry Link. Dat gebeurde voorafgaand aan de hockeywedstrijd Den Bosch - Pinoké.
Bron: Studio040
18:28
Het voetbalrobotteam van de Technische Universiteit Eindhoven heeft vandaag de Portuguese Robotics Open gewonnen. In de finale versloeg het Eindhovense Tech United het Portugese CAMBADA met 2-0. Het toernooi in Portugal geldt als het officieuze EK.
Bron: Studio040
17:52
Diana Magielse uit Geldrop is weer terecht. Dat meldt politie op Facebook. De vrouw verliet zaterdagmiddag in zorgwekkende toestand het huis van haar zwager. 's Avonds werd ze als vermist opgegeven.
Bron: Studio040
17:37
Ondanks het knappe gelijkspel tegen Amsterdam wordt het volgende week alles of niets voor de heren van Oranje-Rood. De Eindhovenaren maken in een rechtstreeks duel tegen Kampong uit wie er de laatste plek in de play-offs bemachtigd.
Bron: Studio040
16:53
Mevrouw Rooijakkers-de Koning heeft vanmiddag haar lintje ontvangen uit handen van burgemeester Jorritsma. Tijdens de officiële uitreiking afgelopen woensdag was zijn op vakantie. De Eindhovense is benoemt tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Bron: Studio040
16:29
Door een knappe 1-2 winst van het Oranje-Rood uit bij HDM, hebben de Eindhovense hockeysters een plek in de play-offs in eigen hand. De ploeg heeft met nog één speelronde te gaan één punt voorsprong op Laren.
Bron: Studio040
12:24
De 42-jarige Diana Magielse wordt sinds zaterdagmiddag vermist. De Helmondse logeerde bij haar zwagerr aan de Koninginnestaat in Geldrop. De toestand waarin de vrouw omstreeks half drie vertrok, baart de familie en politie zorgen.
Bron: Studio040
00:06
De A-junioren van PSV hebben zaterdagmiddag de bekerfinale bereikt. Het team van trainer Geert Brusselers won met 0-2 van NEC/FC OSS. In de finale treft PSV de A1 van Ajax of AZ.
Bron: Studio040

zaterdag 29 april

23:35
De politie heeft woensdagmiddag in Eindhoven drie personen aangehouden voor de diefstal van een camera. Het fototoest heeft een waarde van ruim vierduizend euro. De twee mannen en een vrouw zitten vast voor verder onderzoek.
Bron: Studio040
22:53
Een lekkende tankwagen vrijdagavond voor chaos gezorgd op Boschdijk en Steenhoven. Er lekte een mestachtige substantie uit de tankwagen. Beide wegen werden enkele uren afgesloten vanwege schoonmaakwerkzaamheden.
Bron: Studio040
19:01
Bij ongeval op de kruising van de Kennedylaan met de Onze Lieve Vrouwenstraat zijn een man en kind gewond geraakt. Het ongeval gebeurde omstreeks kwart over zes. Bij de botsing met een andere auto kantelde het busje waar de slachtoffers in zaten.
Bron: Studio040
18:20
In het buitengebied van Eindhoven is vanmiddag een fietser gewond geraakt. De mountainbiker reed op de Klokputten, vlakbij knooppunt De Hogt, tegen een slagboom aan. Hij is met een ambulance afgevoerd.
Bron: Studio040
16:29
Thomas Briels (29) keert terug in Eindhoven. De Belgisch hockey international heeft contract voor drie jaar getekend bij Oranje Rood. Briels speelde van 2008 tot en met 2015 voor Oranje Zwart, de voorloper van de Eindhovense fusieclub.
Bron: Studio040
15:04
PSV Vrouwen heeft de topper tegen Ajax nipt verloren met 1-0. Koploper Ajax kwam in de elfde minuut op voorsprong en gaf die niet meer uit handen.
Bron: Studio040
14:46
De politie heeft afgelopen woendag drie mannen aangehouden voor onder meer diefstal en heling. Na onderzoek bleek dat de verdachten tijdens een strooptocht door heel Nederland ruim 10.000 euro aan goederen buit gemaakt hadden.
Bron: Studio040

vrijdag 28 april

18:01
De TU Eindhoven test deze week de nieuwste voetbalrobot. Tijdens de 'Middle Size League' in Portugal debuteert een achtwielige robot van 'Tech United' tegen zowel nationale als internationale teams.
Bron: Studio040
17:07
Ruud Bakker, voorzitter van Stichting Koningsdag Eindhoven, kijkt tevreden terug op de organisatie van de feestdag. Voor het eerst was niet de gemeente verantwoordelijk, maar de horeca-ondernemers.
Bron: Studio040
16:58
Bij een alcoholcontrole in Eindhoven is donderdagnacht een bestuurder betrapt op rijden onder invloed. Hij blies 865 ug/l. Dat is bijna vier keer de toegestane hoeveelheid voor ervaren bestuurders.
Bron: Studio040
15:24
De VVD stelt vragen over de bereikbaarheid van het stadhuis. De partij heeft de afgelopen week klachten gekregen over de bereikbaarheid van het stadhuis tijdens evenementen die op het Stadshuisplein plaatsvinden.
Bron: Studio040
14:06
Grand Café Berlage is weer open. Het restaurant op de Kleine Berg is de afgelopen tijd verbouwd en heeft een hip en internationaal karakter gekregen. Voortaan gaat het grandcafé door het leven als 'Kitchen & Bar'.
Bron: Studio040