registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Laatste nieuws

Een overzicht van Eindhovens nieuws, ICT nieuws.

maandag 23 januari

19:33

BOXTEL/EINDHOVEN - EĂ©n opmerking over de onbeschofte behandeling van vrouwen die in de rij stonden bij Club Twentyone op het Stratumseind in Eindhoven werd Jamal Williams uit Boxtel zaterdagavond bijna fataal. Drie mannen sloegen hem tegen de grond. Boxtelaar Williams, die opgroeide in Vught, belandde in kritieke toestand in het Catharina Ziekenhuis.

19:14
Dansbeleving is de nieuwe cursus dansen voor mensen met een verstandelijke beperking. Het belangrijkste doel van de cursus is om samen te genieten van het dansen.
Bron: Studio040
19:13

HELMOND - Deurne, Asten, Someren, Gemert-Bakel en Laarbeek blijven voor de uitvoering van de bijzondere bijstand en de minimaregelingen nog zeker drie maanden gebruikmaken van de diensten van voormalig zorgpartner Helmond. De vijf hebben meer tijd nodig om een constructie op te tuigen waarbij de bijzondere bijstand uiteindelijk via werkbedrijf Senzer gaat lopen.

18:52
Het St. Anna Ziekenhuis houdt een informatieavond over AD(H)D bij kinderen onder de noemer 'AD(H)D, meer dan medicijnen alleen'.
Bron: Studio040
18:14

EINDHOVEN - Ruim 3500 sociale huurwoningen bouwen de Eindhovens corporaties de komende vijf jaar. Verder gaan ze meer bestaande woningen verduurzamen en blijven ze investeren in de leefbaarheid in de wijken. En dat allemaal bij een gematigde huurverhoging. 

17:56

EINDHOVEN/ASTEN - Nathalie Janssen doet maandagavond bij RTL Late Night haar verhaal. Ze is de ex van Mario Haazen; de Helmonder die sinds donderdag in de cel zit omdat hij de man mishandelde die hun dochtertje via social media had ingepalmd.

17:15
Voor het eerst gingen dit weekend de deuren van de biocentrale op Strijp T open. Zo konden buurtbewoners horen en zien wat er binnen precies gebeurt. Hoe snoeihout en kerstbomenafval wordt omgezet in energie. En er was genoeg belangstelling voor deze vorm van groene energie.
Bron: Studio040
17:01
DEN BOSCH - Tegen een 27-jarige Gemertenaar is bij de rechtbank in Den Bosch maandag een voorwaardelijke gevangenisstraf geĂ«ist, omdat in de auto waarin hij op 10 oktober vorig jaar meereed een tas met 337 gram amfetamine werd aangetroffen. 
16:54

BEST - De 23-jarige Gerard Verhagen is de nieuwe Bestse correspondent voor het Eindhovens Dagblad. Hij neemt het stokje over van Henk van den Heuvel, die ruim zestien jaar die functie heeft bekleed. Van den Heuvel stopt vanwege persoonlijke omstandigheden.

16:44

EINDHOVEN - Vogelliefhebbers kunnen zaterdag 28 en zondag 29 januari meedoen aan de veertiende Nationale Tuinvogeltelling. Grote afwezigen dit jaar lijken de kool- en de pimpelmees. 

16:42
Het schadebedrag rond de jaarwisseling in Geldrop is opgelopen tot bijna vierduizend euro. Er werden vooral verkeersborden vernield, afvalbakken, papierbakken, een afzetpaal en verkeerszuil.
Bron: Studio040
16:34

VALKENSWAARD/BREDA - Door goede bekenden van Freddy Janssen (51) is vol ongeloof en verbijstering gereageerd op de straf die Jan B. maandag opgelegd kreeg. Voor het dumpen van het lichaam van het voormalig No Surrender-lid kreeg de topcrimineel uit Hulten de maximumstraf van twee jaar cel. Daar komt hij 'heel goed mee weg', zegt een kennis. “Hij heeft veel geluk dat er niet genoeg bewijs tegen hem ligt.”

16:26

DEN BOSCH - De vader uit Helmond die vorige week donderdag de man mishandelde die zijn 14-jarige dochter via social media lastig viel, blijft nog zeker twee weken vastzitten. Dat liet rechtbank Oost-Brabant maandagmiddag weten.

16:26

ASTEN - De vader die vorige week donderdag de man mishandelde die zijn 14-jarige dochter via Social Media lastig viel, blijft nog zeker twee weken vastzitten. Dat liet rechtbank Oost-Brabant maandagmiddag weten.

16:20

EINDHOVEN - Dichters kunnen bij eetcafé Barney's op woensdag 25 januari meedoen tijdens het open podium. Het vaste thema is humor, maar ook andere invalshoeken mogen aan bod komen.

16:18
EINDHOVEN - Dichters van PoëzieClub Eindhoven dragen op woensdag 25 januari voor in de bibliotheek.
16:16
VELDHOVEN - De muzikanten van Camp Ivanhoe spelen op zondag 29 januari folkpopmuziek op het LiveStage podium van museum 't Oude Slot.
16:10
Een deel van de selectie van FC Eindhoven heeft vanmiddag een oefenwedstrijd gespeeld tegen Jong NAC. De Eindhovenaren wonnen die wedstrijd, met 3-1.
Bron: Studio040
16:02

LIESHOUT - Ga er maar aanstaan: een Koningsdag zonder vrijwilligers. Toch is het precies wat de werkgroep Koningsdag in Lieshout dit jaar van plan is. 

15:59

GEMERT - De Wereldwinkel aan de Elisabethplaats in Gemert houdt op te bestaan. Per 1 mei aanstaande is de winkel gesloten.