registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Laatste nieuws

Een overzicht van Eindhovens nieuws, ICT nieuws.

dinsdag 25 juli

10:07
In de Schoenmakerstraat in de Gildebuurt is gisteren een gebakken spons gevonden.
Bron: Studio040
09:57
De Romeinse hut in het preHistorisch dorp in Eindhoven krijgt een nieuw strooien dak. Het winterroggedak is geheel volgens oude ambacht gedroogd en gedorst.
Bron: Studio040
07:57
De 41-jarige man uit Valkenswaard die op Nieuwjaarsdag een auto van de weg drukte bij een verkeersruzie hoort vandaag welke straf hij krijgt.
Bron: Studio040
07:50
Vanity Lewerissa van PSV heeft gisteravond haar eerste speelminuten gemaakt voor Oranje in de wedstrijd tegen België.
Bron: Studio040

maandag 24 juli

17:53
De tiende editie van Hallo Cultuur, de jaarlijkse culturele seizoensopening is dit jaar noodgedwongen kleiner van opzet dan voorgaande jaren.
Bron: Studio040
17:52
Een automobiliste is maandagmiddag op de Limburglaan in Eindhoven door de middenberm gereden en op de andere weghelft frontaal op een tegenligger gebotst.
Bron: Studio040
16:25
Meerhoven krijgt toch een FeelGood Park. De bedenkers van de Feel Good Market zijn er al een paar jaar mee bezig en nu is de knoop dan toch doorgehakt.
Bron: Studio040
14:57
De regen van de afgelopen dagen heeft z'n tol geeist. Een deel van een van de grote treurwilgen langs de Dommel is afgebroken en ligt nu in het riviertje.
Bron: Studio040
13:58
Studente Sporthogeschool Claire van Dijck vertrekt volgende maand naar Tapei in Taiwan voor de Universiade 2017. De Eindhovense studente doet mee in de categorie Boogschieten.
Bron: Studio040
12:36
Het moet afgelopen zijn met het verval van de pastorie van de Vincentiuskerk aan de Vitriviusweg in Woensel. Dat vindt het CDA Eindhoven. Het college moet stappen zetten om erger te voorkomen.
Bron: Studio040
12:33
Eindhoven moet zelf extra geld vrijmaken om de veiligheid in de stad te verbeteren. Dat vinden VVD, CDA en Ouderen Appèl. De oppositiepartijen zeggen dat in reactie op de harde conclusies van twee externe adviesbureaus over het Eindhovense veiligheidsbeleid.
Bron: Studio040
09:09
Philips heeft een goed tweede kwartaal achter de rug. Dat laat het van oorsprong Eindhovense elektronicaconcern weten.
Bron: Studio040
07:24
Aan de Europalaan in Eindhoven is gisteravond een snorfietser aangehouden voor rijden voor invloed.
Bron: Studio040

zondag 23 juli

22:09
Bij een ongeval aan de Schoolstraat in Mierlo is gisteravond een jongetje van 5 ernstig gewond geraakt. Hij zat achterop een scooter die tegen een lantaarnpaal reed.
Bron: Studio040
17:50
De politie in Eindhoven gaat extra controleren op automobilisten die de wegafsluiting op de Vestdijk omzeilen. Sinds de nieuwe situatie staat er een bord dat auto's verplicht links- of rechtsaf te slaan. Dat teken wordt nog geregeld genegeerd, merkt de politie.
Bron: Studio040
15:09
Als na de zomervakantie 364 woningen in de buurt Het Ven in Strijp gerenoveerd worden, kunnen bewoners een gratis maaltijd krijgen. Een initiatief van woonstichting 'thuis samen met stichting Lunet zorg.
Bron: Studio040
12:12
Het Alegría Festival op het Ketelhuisplein op Strijp-S staat op het punt van beginnen. Zondag viert het festival z'n vierde verjaardag. 'Alegría' is een positieve emotie die vreugde en blijdschap betekent.
Bron: Studio040
11:53
Luchtvaartmaatschappij Wizz Air vliegt voortaan vanuit Eindhoven naar Varna. Een Bulgaarse stad gelegen aan de Zwarte Zee. Het is één van de meest populaire vakantieoorden van Bulgarije. De stad telt 350.000 inwoners en is de derde grootste van het land.
Bron: Studio040
10:08
Een auto is zaterdagavond laat over de kop geslagen bij een eenzijdig ongeluk op de Sterrenlaan in Eindhoven. De bestuurder was op weg naar Nuenen toen hij botste met een verkeersheuvel.
Bron: Studio040
09:56
Er is brand uitgebroken in een pand aan de Willemstraat in het centrum van Eindhoven. De brandweer vreesde dat er mensen aanwezig zouden zijn in het gebouw of in de naastgelegen woning. Dat is niet het geval. Inmiddels is de brand onder controle en wordt er nageblust.
Bron: Studio040