registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Nieuws uit de media

zondag 23 juli

17:50
De politie in Eindhoven gaat extra controleren op automobilisten die de wegafsluiting op de Vestdijk omzeilen. Sinds de nieuwe situatie staat er een bord dat auto's verplicht links- of rechtsaf te slaan. Dat teken wordt nog geregeld genegeerd, merkt de politie.
Bron: Studio040
15:09
Als na de zomervakantie 364 woningen in de buurt Het Ven in Strijp gerenoveerd worden, kunnen bewoners een gratis maaltijd krijgen. Een initiatief van woonstichting 'thuis samen met stichting Lunet zorg.
Bron: Studio040
12:12
Het Alegría Festival op het Ketelhuisplein op Strijp-S staat op het punt van beginnen. Zondag viert het festival z'n vierde verjaardag. 'Alegría' is een positieve emotie die vreugde en blijdschap betekent.
Bron: Studio040
11:53
Luchtvaartmaatschappij Wizz Air vliegt voortaan vanuit Eindhoven naar Varna. Een Bulgaarse stad gelegen aan de Zwarte Zee. Het is één van de meest populaire vakantieoorden van Bulgarije. De stad telt 350.000 inwoners en is de derde grootste van het land.
Bron: Studio040
10:08
Een auto is zaterdagavond laat over de kop geslagen bij een eenzijdig ongeluk op de Sterrenlaan in Eindhoven. De bestuurder was op weg naar Nuenen toen hij botste met een verkeersheuvel.
Bron: Studio040
09:56
Er is brand uitgebroken in een pand aan de Willemstraat in het centrum van Eindhoven. De brandweer vreesde dat er mensen aanwezig zouden zijn in het gebouw of in de naastgelegen woning. Dat is niet het geval. Inmiddels is de brand onder controle en wordt er nageblust.
Bron: Studio040

zaterdag 22 juli

21:45
FC Eindhoven heeft met 2-3 verloren van Eredivisionist Roda JC. De ploeg van Wilfred van Leeuwen speelde attractief voetbal, maar kwam uiteindelijk net te kort om de Limburgers op de pijnbank te leggen.
Bron: Studio040
17:57
De Eindhovense Kees de Heer wordt in de eerstvolgende vergadering van Provinciale Staten Noord-Brabant geïnstalleerd als Statenlid voor het CDA. Hij vervangt Statenlid en fractievoorzitter Marianne van der Sloot die met zwangerschapsverlof gaat.
Bron: Studio040
17:43
Hirving Lozano is mateloos populair onder de jonge fans van PSV. Op de PSV FANdag gingen duizenden kinderen met de Mexicaan op de foto. Aan het eind van de dag kan het niet anders dan dat Lozano een lamme arm had van het opschrijven van z'n handtekening.
Bron: Studio040
17:18
Er komt een nieuw veiligheidsbeleid namens de gemeente Eindhoven aan. Het huidige beleidskader Integrale Veiligheid loopt dit jaar af. Voor de periode 2018-2021 gaan hulpdiensten wijkgericht te werk. Daarbij wordt gebruik gemaakt van nieuwe technieken zoals big data.
Bron: Studio040
13:17
Er komt toch een FeelGood Park in Eindhoven. Een initiatief van de organisatie van de FeelGood Market die maandelijks plaatsvindt aan het Ketelhuisplein op Strijp-S. Het idee ligt er al langer en begin volgend jaar start de bouw om in de zomer te kunnen openen.
Bron: Studio040
12:16
Een onderzoek naar een eventuele corrupte ambtenaar van de gemeente Nuenen is uitgelekt naar het Eindhovens Dagblad. Burgemeester Houben doet aangifte van het lek. "Het is een geheim rapport dat in zeer kleine kring verspreid is en dat hoort niet bij de krant te belanden", zegt hij tegen de krant.
Bron: Studio040
11:47
Jinty Caenepeel verruilt FC Eindhoven voor Excelsior. De vleugelaanvaller komt komend seizoen dus uit in de Eredivisie voor de Rotterdammers.
Bron: Studio040
09:33
Een ernstig ongeluk op de Insulindelaan zaterdagochtend. Bij de Berenkuil reed een auto tegen een verkeerslicht aan. De bestuurder is met spoed in een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.
Bron: Studio040

vrijdag 21 juli

20:50
PSV heeft onder enorme belangstelling van zowel binnen- als buitenlandse media de nieuwe aanwinsten voor het komend seizoen gepresenteerd: Hirving Lozano, Derrick Luckassen en Marco van Ginkel. Het drietal zette vandaag z'n handtekening onder een contract.
Bron: Studio040
17:59
Eindhoven Airport heeft 32% meer passagiers gevlogen in de eerste zes maanden van dit jaar, vergeleken bij vorig jaar.
Bron: Studio040
17:32
Eindhovenaar Bert Oosterbos won in de Tour de France van1980 een etappe. Drie jaar later won hij er zelfs twee. Daarvoor, in 1979, was hij al wereldkampioen achtervolging geworden. Een groot wielrenner, vindt Rutger van der Zande, eigenaar van fietscafé de Velosoof.
Bron: Studio040
17:31
Warenhuis Bijenkorf heeft deze week een pop-up dakterras. Tussen de bloemen en planten kunnen bezoekers alleen dit weekend nog, terecht voor een hapje en drankje.
Bron: Studio040
17:30
Er komen meer zebrapaden op de binnenring, zodat het centrum beter en veiliger bereikbaar wordt voor voetgangers.
Bron: Studio040
13:58
Festival Bloem en Tuin in Nuenen is voor de 24e keer van start gegaan. Het wordt gehouden in het bosrijke gebied van Landgoed Gulberg. Een looproute voert de bezoeker langs 120 standjes die allemaal verband houden met bloemen, planten en tuinen.
Bron: Studio040